לחם תירס

בחורה עם מחשב נייד
לחם תירס
לחם תירס

וככה מכינים –

חצי קילו קמח לבן,

2 כוסות חד פעמיות קמח תירס צהוב ,

4 כוסות חד פעמיות מים חמים 2 כפות שמרים יבשים ,

1 כוס חד פעמית שמן 5 כפות סוכר וכף וחצי מלח גס .

למריחה שמן וביצה טרופה.

שמים בקערה את קמח התירס והמים החמים משהים 5 דקות שמים מעל את השמרים וכף סוכר ובוחשים היטב מניחים שהשמרים יתפתחו ל10 דקות . בקערה גדולה מניחים את שאר החומרים. מערבבים לתוכם את הקערה שתפחה מעט ולשים לבצק רך ומעט דביק מורחים בשמן ומניחים לתפוח במקום חם פעמיים . מכינים לחמניות או לחם ומניחים על נייר אפיה משומן כדבעי ,מורחים ביצה טרופה מתפיחים שוב ואופים …מתענגים

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.