
וככה מכינים –
חצי קילו קמח לבן,
2 כוסות חד פעמיות קמח תירס צהוב ,
4 כוסות חד פעמיות מים חמים 2 כפות שמרים יבשים ,
1 כוס חד פעמית שמן 5 כפות סוכר וכף וחצי מלח גס .
למריחה שמן וביצה טרופה.
שמים בקערה את קמח התירס והמים החמים משהים 5 דקות שמים מעל את השמרים וכף סוכר ובוחשים היטב מניחים שהשמרים יתפתחו ל10 דקות . בקערה גדולה מניחים את שאר החומרים. מערבבים לתוכם את הקערה שתפחה מעט ולשים לבצק רך ומעט דביק מורחים בשמן ומניחים לתפוח במקום חם פעמיים . מכינים לחמניות או לחם ומניחים על נייר אפיה משומן כדבעי ,מורחים ביצה טרופה מתפיחים שוב ואופים …מתענגים