לחם שיפון עם הפתעות – הכי טעים שיש, באופה לחם

מתכון מדהים ובריא ללחם שיפון הכי טעים שיש עם הפתעות, באופה לחם. לחם שיפון משובח ביותר, טעים, בריא ואיכותי. מה שבטוח – אחרי שמתחילים עם הלחם הביתי – כבר אי-אפשר לחזור אחורה ללחם קנוי!

היי לכולם!

כבר כחודש אני לא קונה לחם, אלה אופה בעצמי. ומתברר שזה הכי פשוט שיש!

אחרי אין ספור נסיונות ומבחני טעימה ותגובות נלהבות מהמתאמנים שלי, חברים ומשפחה,

מעלה את המתכון הראשון ללחם שיפון אורגני עם הפתעות, באופה לחם.

לחם שיפון משובח ביותר, טעים, בריא ואיכותי.

תמיד הייתי מבלה הרבה זמן ליד המדף הלחמים, עסוקה בהשוואות של מרכיבים תזונתיים של לחמים

שונים כדי לקנות את הלחם ה"אידיאלי" ואף פעם לא מצאתי אחד כזה: או שלחמים היו נחותים מבחינת

המרכיבים וגדושים בחומרים משמרים, סוכרים, תוספות קמח לבן, וכשכבר מצאתי את הסוג של לחם שיפון

שהיה יחסית (!) בסדר, הטעם שלו היה נפסל לחלוטין ע"י בעלי.

ואז, סוף סוף גיבשתי החלטה ממחשבה שהיתה תמיד באופק  – לאפות בעצמי את הלחם האידיאלי שלי.

אפיית לחם בצורה ידנית נשמעת יותר מסובכת ודורשת זמן וגם מצריכה תנור ממש טוב, לכן הפתרון ההגיוני

ביותר עבורי היה רכישת אופה לחם.

לשים את כל המצרכים הנדרשים (המכונה מגיעה עם חוברת המתכונים שאמורים להשביע כל דרישה)

ולתת לו לעבוד.

אלה מה, בפעם הראשונה שקראתי מתכונים – חשכו עיניי: לא היו מתכונים עם שיפון, וכל מתכון גדוש

במלא סוכר, מלח ושמרים.

את הלחם הראשון הכנתי לפי המתכון שהיה מצורף בחוברת המתכונים כדי להבין איך פועלת המכונה

– ויצא מתוק מדי.

בלחמים הבאים התחלתי "להבריא" את המתכונים: להוריד כמויות –  שמן, סוכר, מלח, החלפתי

קמחים, שיפרתי איכות השמן וסוכר, הוספתי רכיבים שלא היו רשומים וכו'.

נתתי לדמיון וליצירתיות שלי לעבוד: הכנתי לחמים מגוון תוספות טעימות: אגוזים, זרעים,

עגבניות מיובשות, זיתים, בזיליקום, שום טרי וכו' – ויצא מהמם ופשוט טעים ברמות אחרות!

עשיתי אפילו לחם "חלבון" עם שעועית שחורה מרוסקת, לחם בננה, לחם שיבולת שועל

וניסיתי מגוון תכניות אפייה.

הלחם יוצא טעים מאוד, עם טעם ביתי עשיר, לפעמים מרגיש כמו עוגה, משביע לאורך

זמן ובריא ביותר אודות לאיכות המרכיבים.

מתוך התגובות שקיבלתי מחברים ומתאמנים שטעמו מלחמים שונים שאפיתי:

"אני יכול להעיד שהלחם טעים וערב לחך. כמו בצרפת"

"יצא לך לחם מדהים! אני שוקלת להזמין ממך לחמים בתשלום"

"יאמי לגמרי, כמובן, אחרי הטעימה".

מה שבטוח – אחרי שמתחילים עם הלחם הביתי – כבר אי-אפשר לחזור אחורה ללחם קנוי,

כי הוא פשוט הכי טעים שיש ואיכותי.

.

מתכון ללחם שיפון עם חמוציות ואגוזים

מצרכים: (ללחם במשקל 907 גרם – גדול)



כוס 1 של מים ו- 5/8 כוס חלב (כוס מדידה)
כף מדידה של שמן קוקוס מומס
כף וחצי מדידה של סילן ללא סוכר
כפית מדידה של מלח אטלנטי דק
2 כוסות מדידה של קמח שיפון מלא
כוס מדידה 1 של קמח חיטה מלא
חצי כוס מדידה של שיבולת שועל
חצי כוס מדידה של זרעי פשתן
קצת פחות מחצי כוס מדידה של אגוזי מלך קצוצים
חופן של חמוציות ללא סוכר חתוכות לחתיכות קטנות
קצת פחות מכפית מדידה של שמרים מהירי פעולה

/

הכלים הנדרשים:

אופה לחם Morpfy Richards דגם 48290

כוס מדידה וכף מדידה – מגיע בתוך הערכה

כלי גדול לאיחוד הקמחים ומסננת להעביר דרכה קמח

אגב, זה המתכון מתוך חוברת המתכונים שעליו אני מבססת את הלחם שלי.

חייבים להכניס מצרכים לפי הסדר שרשום במתכון.

אופן ההכנה:

1. מוסיפים לתוך כלי האפייה נוזלים5/8 כוס חלב + כוס 1 מים (לא קרים)

2. ממיסים שמן כף שמן קוקוס באמבט מים חמים ומוסיפים לנוזלים בתוך הכלי האפייה.

שמן קוקוס הוא בריא מאוד והכי עמיד בטמפרטורות גבוהות. ניתן גם שמן קנולה בכבישה קרה בלבד או חמאה.

3. מוסיפים כף וחצי של סילן (ללא סוכר)

4. מוסיפים קצת פחות מכפית מלח אטלנטי דק

5. מעבירים דרך המסננת 2 כוסות קמח שיפון מלא וכוס של קמח חיטה מלא (השתמשתי באורגני)

6. ממלאים כוס בחצי כמות זרעי פשתן וחצי כמות של שיבולת שועל, מוסיפים לתערובת קמחים

7. קוצצים אגוזי מלך (קצת פחות מחצי כוס) וחמוציות (ללא סוכר), מוסיפים לתערובת קמחים, שיבולת שועל ופשתן, מערבבים.

8. מעבירים את התערובת היבשה לתוך כלי האפיה. מעבירים את הכלי לתוך המכונה.

9. כשהכלי נמצא בתוך המכונה – מוסיפים  קצת פחות מכפית שמרים מהירי פעולה

(אני עושה זאת כדי למנוע נדנוד של הכלי במהלך העברתו למכונה כדי שהמים לא יגעו בשמרים לפני תחילת התכנית)

10. בוחרים תכנית, גודל הלחם ומידת השחמה.

לוחצים MENU – בוחרים תכנית 3, גודל לחם – גדול, מידת השחמה – בינוני או שחום (או מה שאוהבים)

11.  כשהלחם מוכן ממתינים 10 דקות ומוציאים את הכלי מהמכונה.

מניחים בצורה הפוכה על רשת כדי לאפשר ללחם "להחליק" למטה.

תראו איזה חתיך!


וטעים!


גוונים נוספים

אפשר להוסיף במקום חמוציות גם אוכמניות (ניסיתי וזה מעולה) או צימוקים או פירות יבשים אחרים

במקום אגוזי מלך אפשר להתפנק עם מבחר גרעינים: דלעת, חמנייה (ניסיתי – מעולה)

.

מתכון ללחם שיפון עם עגבניות מיובשות, זיתים ושום מדהים

לאותם כמויות של נוזלים וקמחים תוסיפו עגבניות מיובשות (כ- 5-6 פלחים קצוצים) +

כפית מדידה של בזיליקום יבש + 3-4 זיתים גדולים קצוצים + 3 שיני שום קצוצות

..

שיהיה לכם בתיאבון!

..

תעקבו אחרי בדף הפייסבוק שלי – מדי יום אני מעלה מתכונים קלים, בריאים וטעימים, רעיונות,

טיפים להצלחה שלכם, עצות ועדכונים נוספים שיעזרו לכם להגיע לגוף בריא וחטוב.

. חדשים בעולם הכושר ותזונה ורוצים להתחיל להתאמן ולאכול נכון ? קלי קלות!

קראו "איך להתחיל להתאמן ב WOW your body" ותכנית תזונה לגוף חטוב SUPER HOT BODY

ותתחילו את המהפך האישי שלכם!

.

רוצים עוד מתכונים טעימים ובריאים?  תמצאו אותם כאן בבלוג ובקטגוריית מתכונים אתר– תיהנו!

הקניות המומלצות שלי – בדרך לסופר אוכלים בריא

.

נתראה שם ושיהיה לכם סוף שבוע מקסים!

.

בהרבה אהבה, ג’ני