לחם שטוח או פוקצ'ה עם שמן זית וזעתר – ממש לא משנהה איך תקראו לזה כי מה שחשוב הוא שאחרי שתכינו אותו בפעם הראשונה תהייה פעם שניה ושלישית וכך הלאה. בקיצור, תתמכרו לקלות שבהכנה לטעם ולריח האפיה.
מה מיוחד בלחם השטוח הזה ושונה ? טוב, זה מתחיל בטיפ שקיבלתי משף של מלון בו התאחרתי בקבלת הפנים היו פוקצ'ות קטנות עם זעתר ועוד מיני דברים נחמדים במבואה של המלון ולפוקצ'ות היה טעם מיוחד ומרקם כזה שלא נתקלתי בהם ותאמינו לי שאני אכלנית לא קטנה בעיקר כזו של בצקים על מגוון צורותיהם וסוגיהם. אחרי שאכלתי אחד ועוד אד ועוד וכן היה אפילו עוד ישבתי עם שי בפינות הישיבה במלון ותהיתי בקול מה שונה בבצק הזה משאר הבצקים שאני מכירה ומכינה. המסקנה הייתה כמות השמן. זה קרה – הגיע השף והתיישב בשולחן לידינו ואני לא הפסקתי לתהות בקול לשי קצת נמאס מהתהיות הקולניות האלה ופשוט ניגש לשף ושאל. להפתעת הרבה השף מיד שלף א המתכון ונתן אותו.
רבותיי, בבק הזה אין טיפת שמן ! כן, אין שמן.
למתכון –
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים
1 כף זעתר (לא חובה למי שלא אוהב)
2 כפות סילן
1 כף מלח
בקערת להכניס את הקמח והשמרים לערבב אותם להוסיף את המים והסילן וללוש כשהבצק מתגבש להוסיף את המלח והזעתר ולהמשיך ללוש.
להניח לתפיחה כשעה.
להניח ניר אפיה על תבנית התנור לשפוך את הבצק לשמן בשמן זית את הידיים ושלטח את הבצק על התבנית. כעת ליצר שקעים עם האצבעות ולמרוח בנדיבות רבה את כל הבצק בשמן זית. בנדיבות רבה שזה אומר לפחות רבע כוס לפזר זעתר ולהניח להתפחה עוד כ 20 דקות.
בזמן שהלחם נח בתבנית לחמם את התנור ל 200 מעלות ולאפות כ 20 דקות.
זהו. לחם שטוח בלי שמן בבצק. טעים בטירוף
בתיאבון