לחם פסטו מהיר

11659395_1139077869440975_1621562357281787650_n
את ממרח הפסטו עם הפטרוזילה והנענע החלטתי לשלב במאפה

הכנה קלה, ללא שמרים, ללא לישות וללא התפחות

קערה מס 1:

שתי כוסות קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כפית סודה לאפייה (ויתרתי , לא אוהבת את הטעם המתכתי שלפעמים מרגישים במאפה)

כפית מלח
מערבבים את החומרים בכף

קערה מס 2:

1 ביצה

רבע כוס שמן זית

כוס ריוויון (אם אין לכם ריוויון בבית כרגע מכינים לבד: כוס חלב+ כף מיץ לימון או חומץ,  מחכים כ10 דקות ויש ריוויון)

לערבב עם מטרפה ידנית

מאחדים את תוכן11667335_1139077929440969_4957112120981723578_n11053585_1139079759440786_3937010061828983280_n קערה מס 1 עם תוכן קערה מס 2

משמנים תבנית אפייה מאורכת במעט שמן זית

שופכים את הבלילה פנימה, מניחים על פני הבצק כמות של שתיים-שלוa כפיות מממרח פסטו  (השתמשתי בפסטו פטרוזליה ונענע) ובעזרת סכין דוחפים פנימה

אופים בחום בינוני גבוה כ30-235 דקות, מייד עם הוצאת התבנית מהתנור מזלפים מעט שמן זית וזורים קצת מלח ים גס

מחכים 10-15 דקות, מוציאים ומהתבנית ופורסים.

*אפשר להוסיף לתערובת חצי כוס צנוברים ורבע כוס גבינת פרמזאן מגוררת, אפשר גם לפזר על פני הבצק לפני האפייה את הגבינה המגוררת