לחם עשיר עם גבינה, עגבניה ואורגנו

לחם משגע, עם ציפוי קראנצ'י, רכות נפלאה בפנים ומילוי מושלם עושים את כל הבדל בינו לבין עוד לחם…

DSC_0919למצרכים:

500 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

2 ביצים

180 סמ”ק חלב

80 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר

1 כפית מלח

למילוי:

1 כוס גבינה צהובה מגורדת

2 עגבניות קטנות קשות חתוכות לקוביות קטנות

1 כף אורגנו יבש

מעל:

2 כפות חלב

1 כף אורגנו יבש

להכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה וללוש 5 דקות. להניח את הבצק מכוסה במקום חמים עד שיכפיל את נפחו. כשעתיים בערך.

2. לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק למלבן כשהצד הרחב לכיוון שלנו.

3. לפזר על הבצק גבינה צהובה, לפזר קוביות עגבנייה ולפזר מעל את האורגנו.

DSC_0911

4. לגלגל את הבצק מהכיוון שלנו כלפי מעלה.

IMG_2965

5. לסגור את הכיכר שקיבלנו לצורת עיגול.

6. בעזרת סכין חדה ליצור חתכים עמוקים אך לא עד התחתית. להניח בתבנית אפיה משומנת עם חור. (תבנית בבקה)

DSC_0912

7. להתפיח את הלחם עד שיכפיל את נפחו.

8. בעזרת מברשת להבריש את חלקו העליון של הלחם בחלב ולפזר מעל אורגנו.

9. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 35 דקות. ב- 10 דקות האחרונות של האפייה להוריד את התבנית לחלק התחתון של התנור (לא בתחתית).

10. לחכות כ- 10 דקות ולהפוך על צלחת הגשה. מושלם!!!!!!!!

DSC_0915

DSC_0923

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב