שמרים. לפני מספר שנים לא זו בלבד שלא הסכמתי לנסות להכין מאפים מבצק שמרים. כן, לא פשוט להתחיל להעסק עם בצק שמרים, או בעצם פשוט מאוד הבעיה הייתי הפחד מזה שלעולם לא אצליח להגיע לתוצאות הרצויות.
עם הזמן הבנתי שגם אם לא מצליחים בפעם פעמיים הראשונות עד כדי כך שזורקים הכל לפח זה רק תורם לניסיון.
לחם. עוגות שמרים הן בצד אחד וממול להן נמצא הלחם. לאפות לחם זה כבר עיניין אחר, כאן יש מעט מרכיבים העשויים להתחבר יחד לבצק וממנו להכין את הלחם. אפיה של לחם זו תורה אחרת. אבל הלחם עצמו בעל בצק בסיסי וממנו ניתן לעוף רחוק רחוק על גלי הדמיון.
מה יש בלחם הזה ?
בצק בסיסי –
3.5 כוסות קמח רגיל (לא חייב קמח מיוחד ללחם)
1 כף סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
כוס ורבע מים פושרים
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית או כל שמן אחר
בקערת המקסר עם וו הלישה להניח את קמח והסוכר ולערבב, להוסיף את השמרים להמשיך לערבב ולהוסיף את המים כשסיימתם עם המים תוסיפו את השמן והמלח ולערבל על מהירות נמוכה לפחות 5 דקות. לא, עוד לא סיימנו- עכשיו מתחילהה הבעיה הגדולה מכיוון שישנם סוגים שונים של קמח כך מידת המיים לא יכולה להיות מדוייקת. עכשיו שימו לב לבצק שבקערה – אם הוא יבש מידי הוסיפו מעט נוזלים. אם הוא דביק הוסיפו בהדרגה קמח עד שהבצק יהייה רך וגמיש.
לכסות את הקערה ולהניח להתפחה הבצק אמור להכפיל את ניפחו.
הבצק נח אבל אתם עוד לא. קחו את העגבניות החצויות הרטובות ושימו בקערה הקטנה, הוסיפו 2 כפיות סוכר, 1/3 כוס שמן זית ומעכו עם בלנדר מוט או מעבד מזון או כל מכשיר אחר שיש אצלכם במטבח.
העגבניות האלה הן תוצרת חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית לחווה יש שישה סניפים ברחבי הארץ, מלבד העבגניות ניתן לרכוש חליטות, תבלינים ועוד מיני תערובות לתיבול :
בית לחם הגלילית 04-9533405
קיבוץ חולתה 04-6915008
קרית חיים 04-8724875
פולג נתניה 09-7680099
אשקלון 08-9109324
אילת 08-6332331
נחזור לעינייננו.
יש מחית ?
לפזר קמח על משטח עבודה ולהוציא את הבצק מהקערה (שימו לב שלא יהייה יותר מידי קמח כדי שהבצק לא יצא יבש מידי ) לרדד את הבצק למרוח עד חצי ממנו מהמחית ואז לגלגל לרולדה מהצד של המחית ולהניח בתבנית כשהצד הפתוח כלפי מטה.
לחמם את התנור ל 200 מעלות, כשהתנור חם לאפות כ 30 דקות
להוציא מהתנור ומהתבנית ולהניח על רשת כדי שהלחם יתקרר.
טיפ – לחם על סוגיו מומלץ לאפות בתבניות מתכת ולא חד פעמיות מכיוון שהן שומרות את החום טוב יותר וכך הלחם נאפה טוב יותר
בתיאבון 🙂