לחם מקמח כוסמין מלא שתמיד מצליח עם מרכיב סודי

בחורה עם מחשב נייד

IMG_20190707_043531_835

הרבה אומרים שלא מצליח להם הלחם שהוא יוצא  קשה דחוס כבד…

אז הנה המתכון שתמיד יצליח לכם

המתכון :
▪︎קילו קמח
▪︎2כפות שמרים
▪︎4 כפות סוכר
▪︎1 כף מלח
(אני שמה מלח אטלנטי והוא פחות מלוח מהרגיל .אז מוסיפה לכף עוד רבע כף).
▪︎2 כפות דבש
▪︎3/4 כוס שמן
▪︎2.5 כוסות מים .

▪︎אני מוסיפה 2 קורט טימין זה מאוד מוסיף.
וכשנחה עלי הרוח גם כף קצח.
לא חובה זה אופציונאלי.
וכן הבצק מצוין גם ללחמניות .
ללוש 15 דקות (לא פחות).אם הבצק נקרע ולא אלסטי ללוש עוד5 דקות.לשמן את הקערה ומעט את הבצק מעל לסגור עם נילונית ולחורר שיהיה חמצן לשמרים.
ולהתפיח שעה
ואחר כך ליצור את הצורה ,

לתת עוד 20 דקןת התפחה .
להבריש בביצה/מים ולפזרו שומשום.

לכוון תנור ל200° ולאפות 30-35 דקות

יאללה עכשיו נשאר רק לרוץ למטבח ולהכין חלות/לחמניות.

שתפו אותי אם הכנתם.

 

הערות :הלחם יכול להיות 3,4ימים בטמפ' חדר

ונשאר טרי הודות לדבש שיש בו אינזים שתורם לחיי מדף.

ניתן להקפיא.