לחם מלא משגע בעשר דקות עבודה

לחם מלא משגע בכמעט כלום זמן עבודה. שווה כל רגע של המתנה עד שיוצא מהתנור.

לחם 3

מאז הקורס קונדיטוריה שעשיתי בעושים בישול, אני מבלה שעות ארוכות במטבח, בדרך כלל בסופי השבוע, מנסה לפצח מתכונים, רעיונות וטעמים חדשים.

עולם חדש ומרתק שגיליתי בזמן האחרון הוא עולם הלחמים…

על המתכון ללחם כוסמין שפרסמתי בבלוג שלי לפני כמה חודשים אני מקבלת תגובות חמות כל הזמן מאנשים שמכינים אותו כבר באופן די קבוע…

לאחרונה גיליתי כי המתכון שייך לפיליס גלזר הנהדרת שעושה מתכונים בריאים מצויינים.

את המתכון הנוכחי בניתי על בסיס המתכון הזה עם שינויים קלים שלי

היחודיות שלו היא שאין בו קמח לבן כלל וכלל (רק בעיטור למעלה) ואני בדרך כלל מכינה אותו משילוב של קמח מלא, שיפון וכוסמין. הוא נפלא לממרחים מלוחים או מתוקים

ואפשר לגוון בו עם גרעינים אגוזים או שקדים , זיתים, פירות יבשים ועוד…

אז יאללה לכו לעבודה!!! תעדכנו איך יצא

לחם 1

 

לחם מלא משגע 

מרכיבים:

– 4 כוסות קמח מלא/כוסמין/שיפון (אני תמיד משלבת בינהם או רק עם שניים) 560 גרם

– 2 כפיות שמרים יבשים

– כפית מלח

-כף סוכר חום

– 2 כוסות מים פושרים

-2 כפות שמן זית

אז מה עושים???

1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את החומרים היבשים (קמח,שמרים, מלח וגם סוכר)

2. מוסיפים את המים והשמן זית בהדרגה. לשים שתי דקות

3. מרגישים את הבצק. הוא צריך להיות יחסית אסוף כולו סביב הוו לישה ודביק מעט במגע.

4. לשים עוד שש דקות ומוסיפים את התוספות הרצויות.

5. מניחים את הבצק בקערה משומנת להכפלת הנפח. מכסים בניילון נצמד.

6. לאחר הכפלת הבצק, מגלגלים לכיכר ארוכה ומכניסים לתבנית לחם להתפחה שנייה. מדליקים את התנור על 200 מעלות.

7. כשהבצק מגיע מעט מתחת אל שפת התבנית לחם, עם ידים רטובות מלטפים מעל את הבצק ומפזרים שיבולת שועל (רק אם רוצים) מפזרים מעט קמח עם מסמננת וחורצים חריצים של ס"מ עומק.

8. מכניסים את התבנית לתנור וזורקים חמש קוביות קרח על תחתית התנור ליצירת סביבה עשירה באדים.

חצי שעה וזה מוכן.

משחררים מיד מהתבנית ומצננים על רשת.

הכי טעים עם חמאה.

לחם 2

 

התגעגעתי.

נשיקות, נעמיש.

 

Naamish
--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה