לחם לימוני עם חמוציות

בחורה עם מחשב נייד

הצעת הגשהחמוציות זה מאד בריא וגם לימון, וביחד אופים מהם לחם לימוני עם חמוציות ואין צורך להפעיל את המיקסר –  מספיקות שלוש קערות וכף אחת.

מרכיבים:

קערה מספר 1:

כוס סוכר

כף וחצי גרידת לימון
מערבבים יחד עד שהסוכר לח מעט וריח נהדר עולה מהקערה:)

קערה מספר 2:

שתי כוסות קמח רגיל

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

חצי כפית מלח

מערבבים ומעבירים לתערובת בקערה מספר 1 ומערבבים.

קערה מספר 3:

3/4 כוס מיץ לימון

ביצה אחת שלמה

שלוש כפות שמן רגיל (לא זית)

מערבבים היטב.

שופכים את התכולה לקערה עם הקמח והסוכר ומערבבים בעזרת כף עץ עד אשר העיסה אחידה, בבקשה להימנע מערבוב יתר.

מוסיפים בתנועות קיפול כוס ורבע של חמוציות, מיובשות או קפואות.

מעבירים את תכולת הקערה לתבנית מאורכת, מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 175 מע
מעלות לאפייה, בערך 25-30 דקות או עד שמוכן:)
מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להצטנן מעט לפני שפורסים.