בולגריה ידועה בקמח המעולה שלה ובלחמים המצויינים מסוגים שונים של קמחים ודרכים שונות להכנתם.
משתמשים שם ביוגורט שמכיל לקטוז – סוכר חלב והוא מתפיח מעולה כל סוג של מאפה .
לתכנית של מנחם הורוביץ הבאתי גרסה משלי ללחם יוגורט והפעם מותפח באבקת אפיה .
רך בפנימו ופציח מבחוץ.
כל אחד עבר צבט וגרס ביס טעים ממנו .
תגישו עם סלט ירקות בולגרי מלא גבינה מגוררת מעל ותטבלו ברוטב את הלחם הזה .
לכו להכין ולא תצטערו.
צריך-
500 גרם קמח לבן
2 שקיקי אבקת אפיה
כוס וחצי יוגורט – מיכל ועוד חצי של יוגורט טבעי 4.5% שומן או יותר (השתמשתי ביוגורט 6.5% ממיכל גדול)
כוס.ח.פ קטנה שמן חמניות
3 ביצים
כפית מלח
כף סוכר
כוס מים או יותר
טורפים לסמיכות של מיונז סמיך במיוחד
מעבירים לתבניות ומטפטפים מעט שמן מעל העיסה .זורים פלפל שחור גרוס ומעט מלח .
אופים בתבנית חלה או 2 תבניות אינגליש קייק קטניות.
180 מעלות טורבו כ30 דקות .
בודקים ואם צריך אופים עוד כי כל תנור ופעולתו .
לא זורקים שאריות חותכים לקוביות מברישים בשמן וזורים פלפל שחור ומלח ומניחים על סלט קרוטונים מופלאים .