לחם יוגורט ללא שמרים

לחם יוגורט בזוג

לחם יוגורט בגדול

בולגריה ידועה בקמח המעולה שלה ובלחמים המצויינים מסוגים שונים של קמחים ודרכים שונות להכנתם.

משתמשים שם ביוגורט שמכיל לקטוז – סוכר חלב והוא מתפיח מעולה כל סוג של מאפה .

לתכנית של מנחם הורוביץ הבאתי גרסה משלי ללחם יוגורט והפעם מותפח באבקת אפיה .

רך בפנימו ופציח מבחוץ.

כל אחד עבר צבט וגרס ביס טעים ממנו .

תגישו עם סלט ירקות בולגרי מלא גבינה מגוררת מעל ותטבלו ברוטב את הלחם הזה .

לכו להכין ולא תצטערו.

צריך-

500 גרם קמח לבן

2 שקיקי אבקת אפיה

כוס וחצי יוגורט – מיכל ועוד חצי של יוגורט טבעי 4.5% שומן או יותר (השתמשתי ביוגורט 6.5% ממיכל גדול)

כוס.ח.פ קטנה שמן חמניות

3 ביצים

כפית מלח

כף סוכר

כוס מים או יותר

טורפים לסמיכות של מיונז סמיך במיוחד

מעבירים לתבניות ומטפטפים מעט שמן מעל העיסה .זורים פלפל שחור גרוס ומעט מלח .

אופים בתבנית חלה או 2 תבניות אינגליש קייק קטניות.

180 מעלות טורבו כ30 דקות .

בודקים ואם צריך אופים עוד כי כל תנור ופעולתו .

לא זורקים שאריות חותכים לקוביות מברישים בשמן וזורים פלפל שחור ומלח ומניחים על סלט קרוטונים מופלאים .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.