לחם החלומות – לחם שיפון "רוסי" משודרג

מתכון מדהים ללחם שיפון חלומי, טעים, בריא, משביע, עשיר בטעמים וניחוחות של בלסמי, קקאו ותבלינים ופשוט להכנה – במכונת לחם.

כבר הרבה זמן אני אופה לחמים בעצמי במכונת הלחם, ואני יכולה להעיד שאלו הלחמים הטעימים ביותר

שאכלתי וגם הבריאים והמשביעים ביותר שהכרתי. על כך יעד גם כל מי שטעם ואכל מהלחמים הללו.

ההכנה של הלחם מאוד פשוטה כשמתרגלים למכונה ומכאן ניתן לייצר לחמים בטעמים מדהימים שלא ניתן

להשיג באף מאפייה. כמובן, שעל איכות חומרי הגלם אין וויכוח בכלל – הלחם הביתי, שמכינים

באהבה ממגוון המצרכים המשובחים ביותר בלבד – יהיה הבריא והטוב בשבילכם, Ever!

ובדרך כלל נהוג לומר על מאכל טעים שהוא "עושה חשק של עוד". בהקשר ללחם הזה זה נכון עד

למשפט של "עוד", כי הלחם הזה ממש לא מייצר חשק לעוד אלה להפך. הוא משביע

ומשאיר אתכם שבעים ומסופקים עד לארוחה הבא.

המתכון הזה הוא השדרוג האחרון ללחם שיפון רוסי "בורודינסקי" והוא האהוב ביותר עליי בתקופה האחרונה.

השדרוג מתבטא בהוספת עגבניות מיובשות, אוכמניות וקקאו ואפייה בתכנית אפייה

"לחם סנדוויץ" שמאפשרת לקבל לחם גדול יותר ומרובע, ויותר אוורירי לעומת תכנית אפייה ל"חיטה מלאה".

טעם של הלחם – באמת חלום! כל המרכיבים – השיפון, חומץ בלסמי, קקאו והתוספות המפנקות

מתחברים יחד כדי ליצור סימפוניה של טעמים ויחד עם זאת – גם לחוש ולהרגיש את הייחודיות של

כל אחד מהם, שרים סולו.

הידעתם שקקאו עשיר בפוליפנולים, נוגדי-חמצון רבי עוצמה:

בקקאו פי 2 נוגדי חמצון בהשוואה ליין אדום, פי 3 בהשוואה לתה ירוק ופי 5 בהשוואה לקפה שחור.

עשיר במינרלים – ברזל, מגנזיום, סידן, אבץ, נחושת, אשלגן, כרומיום

מאזן רמות הסוכר ומצב רוח, מעולה ללב ולמוח, מכבה תיאבון ולכן נמצא ברוב אבקות וחטיפי הרזייה.

החברים והמשפחה שטעמו מהלחם, הכריזו בפה אחד שהלחם כה טעים הם עוד לא טעמו ושאני

פשוט חייבת לפרסם את המתכון, אז קבלו:


מצרכים: (ללחם במשקל 907 גרם – גדול)

אפייה בתכנית 11 – ללחם סנדוויץ

1 כוס +  1/2  כוס מדידה של נוזלים המורכבים ממים (הרוב – כף וחצי מדידה פחות כף) וכף מדידה של חלב

1 כף מדידה של חומץ בלסמי

1/2 1 כף מדידה של שמן קוקוס מומס

1/2 1 כף מדידה של סילן ללא סוכר

1 כפית מדידה שטוחה של מלח אטלנטי דק

3 כוסות מדידה של קמח שיפון מלא

1 כוס מדידה של קמח חיטה מלא

חופן סובין שיבולת שועל (2 כפות מרק רגילות)

חופן זרעי פשתן (2 כפות מרק רגילות)

2 כפות מדידה של זרעי כוסברה

1 כף מדידה של זרעי קימל

1 כף מדידה של אבקת קקאו 100% (רצוי אורגני)

3-4 עגבניות מיובשות חתוכות

חופן קטנה של צימוקים קורינטיים (אוכמניות) או צימוקים שחורים

1 כפית מדידה שטוחה של שמרים

הכלים הדרושים:

אני אופה את הלחם שלי במכשיר אפייה. מצאתי שזו הדרך הפשוטה והמהירה ביותר לאפות, וגם שבסך הכל,

מדובר במכשיר שאינו יקר (כמה מאות שקלים). כדי למדוד את הכמויות אני משתמשת בכפות וכוסות המדידה

שמצורפות למכשיר. כמובן שאפשר להשתמש בכוסות מדידה אחרות ולאפות בתנור אפיה רגיל. אבל קחו בחשבון,

כי ייתכן שהתוצאה הראשונה לא תשביע רצון ותצטרכו לנסות כמה פעמים עד שתגיעו לנוסחה המושלמת.

אופה לחם Morpfy Richards דגם 48290

כוס מדידה וכף מדידה – מגיע בתוך הערכה

כלי גדול לאיחוד הקמחים ומסננת להעביר דרכה קמח

אגב, זה המתכון מתוך חוברת המתכונים שעליו אני מבססת את הלחם שלי, כמובן עם שינויים בריאים שפיתחתי.

חייבים להכניס מצרכים לפי הסדר שרשום במתכון.

הלחם שנאפה מתקבל גדול יותר מאשר בתכנית 3 ללחמים מחיטה מלאה, בגודל של "סנדוויץ" ואוורירי יותר.

זמן ההכנה שלו קצר יותר (3 שעות לעומת 3:40). ההבדל היחיד במתכון לעומת תכנית 3 לחיטה מלאה הוא בכמות

הנוזלים (1 1/2 כוס בתכנית 11 לעומת 1 5/8 כוס בתכנית 3).

אופן ההכנה:

מומלץ מאוד להכניס את המצרכים על פי הסדר הרשום:

  1. יוצקים לכלי האפייה את הנוזלים: כוס וחצי של מים מהולים בחלב וכף מדידה של חומץ בלסמי.
  2. ממיסים כף וחצי שמן קוקוס ב"אמבט" מים חמים ומוסיפים לנוזלים שבכלי האפייה.

שמן קוקוס הוא בריא מאוד והכי עמיד בטמפרטורות גבוהות. ניתן גם שמן קנולה בכבישה קרה בלבד או חמאה.

3. מוסיפים את הסילן (ללא סוכר).
4. מוסיפים מלח אטלנטי דק

5. מנפים לכלי גדול את קמח השיפון וקמח החיטה המלאה במסננת. אני מעדיפה להשתמש בקמח אורגני.

6. מוסיפים את הסובין ואת זרעי הפשתן.

7. מוסיפים את התבלינים – זרעי כוסברה, קימל, עגבניות מיובשות ואוכמניות.
8. מעבירים את התערובת היבשה לתוך כלי האפייה.

9. מכניסים את הכלי לתוך המכונה.

10. כשהכלי נמצא בתוך המכונה – מוסיפים את השמרים.

אני עושה זאת כדי למנוע נדנוד של הכלי במהלך העברתו למכונה כדי שהמים לא יגעו בשמרים לפני תחילת התכנית.

11. בוחרים תכנית המתאימה לפי גודל הלחם ומידת השחמה הרצויה:

– לוחצים MENU – בוחרים תכנית 11, גודל לחם – גדול, מידת השחמה – בינוני או שחום (או מה שאוהבים)

12. כשהלחם מוכן – ממתינים 10 דקות ומוציאים את הכלי מהמכונה

הופכים את התבנית על רשת כדי לאפשר ללחם "להחליק" למטה.

והנה הוא – יפה, טעים ובריא!

שיהיה לכם בתיאבון!

בהרבה אהבה

ג'ני