לחם אצבעות גאודה

לחם אצבעות לתלישה, עם שבבי גבינת גאודה, הרכות הטעם והריח הופכים אותו לחגיגה בפני עצמה

עד שלא תכינו את הלחם הזה לא תבינו על מה אני מדברת. הרכות, הריח והטעם – אי אפשר לעמוד בפניהם! השילוב של הגאודה בבצק נותנים ללחם ארומה וטעם משגעים עד שלא צריך למרוח עליו דבר, הוא מושלם כך.

DSC_0177למצרכים:

500 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כף שטוחה מלח

4 כפות שמן זית

1-1.5 כוסות מים פושרים

120 גרם גבינת גאודה מגורדת

למריחה ופיזור מעל:

שמן זית

קצח

מלח גס

להכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל חומרי הבצק (למעט הגבינה) וללוש היטב 5 דקות. את המים להוסיף לפי הצורך – עד שהבצק גמיש ונוח.

2. אחרי 5 דקות לעצור את פעולת המיקסר, להוסיף את הגבינה וללוש שוב במיקסר עד איחוד. להניח במקום חמים להתפחה.

3. לרדד את הבצק על משטח עבודה מקומח לצורה של עיגול. לשים את הבצק על נייר אפיה, למרוח אותו בשמן זית בנדיבות.  להניח באמצע העיגול קערית/כוס ובעזרת גלגלת לסמן חריצים בבצק (לפי הדוגמא)

DSC_0161

DSC_01624. לסובב כל חלק לצורת בורג ולהמשיך הלאה עם החלק הבא. יש לסובב את כל החלקים לאותו הכיוון.

DSC_0166

5. לפזר באמצע קצח למרוח עוד מעט שמן זית על החלקים היבשים החשופים ולפזר מלח גס.

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

*** אני שמתי מעל עגבניות מיובשות – ניתן להוסיף לו חובה.

הריח הורס, הטעם יותר, המראה משובב…בקיצור….רוצו למטבח ותכינו לחם אצבעות גאודה משלכם – לא תצטערו! בתאבון 🙂DSC_0182

אהבתם את המתכון? עשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב