התגעגעתם לקפולסקי? תשמחו לדעת שהסניף הראשון של הקונדיטוריה המיתולוגית נפתח ברמת השרון כאשר בהמשך צפויים להיפתח סניפים נוספים בפריסה ארצית. הבשורה התקבלה בשמחה רבה בקרב חובבי הקפה והמאפה ובאירוע ההשקה החגיגי, שהתקיים השבוע ברמת השרון, הוצגו מיטב הקינוחים ודברי מאפה, זה לצד זה הוגשו פינוקים מתוקים לצד מלוחים והטעם היה נפלא ומוכר. במיוחד עוגת השמרים משוקולד, שאין מושלם ממנו בחורף קר לצד ספל הפוך. שלא לדבר על הסברינה האהובה שלדעת רבים, היא הדובדבן שבקפצת.
היסטוריה ארוכת שנים יש לקונדיטוריית קפולסקי שהוקמה בשנת 1934 בליטא על ידי בני משפחת קפולסקי. בשנות ה-50 מייסדיה עלו לארץ והביאו את כישורי האפייה שלמדו במזרח אירופה ופתחו את הסניף הראשון ברחוב אלנבי בתל אביב. בהמשך, נפתחו סניפים נוספים בכל הארץ. בשנת 1977 פתח דוד קפולסקי את בית הקפה הראשון של קפולסקי בנאות אפקה. הרשת זכתה להצלחה רבה והיא הפכה למוקד עליה לרגל למבוגרים וצעירים יחד. בשנת 2001 רשת בתי הקפה מנתה 50 סניפים וב- 2002 מכר דוד קפולסקי את הרשת וכיום הוא מתגורר עם משפחתו באוסטרליה.
לאור הצלחתה היה ברור שאין סיבה לאפשר לה להיעלם וב-2015 נרכשה הקונדיטוריה הגדולה של קפולסקי והקניין הרוחני שלה על ידי לירון אנגל, בעלי קונדיטוריות ותיקות ודור שלישי לאופים. במהלך שלוש השנים האחרונות, עמלו על חזרתה של קפולסקי לחיינו, תוך שמירת האופי הייחודי וטעמי העבר האהובים של המותג, בשדרוג לימינו.
"אנו נרגשים לפתוח את הקונדיטוריה הראשונה של קפולסקי ברמת השרון", סיפר לירון אנגל. "קפולסקי זה לא עוד פטיסרי, קפולסקי הוא מותג שכולנו גדלנו עליו וזוכרים לו חסד נעורים ועשינו הרבה מאוד התאמות על מנת לשדרג ולהתאים את ההיצע המתוק שלנו לחיך של 2018, מעבר לחזרתן של העוגות האיקוניות של קפולסקי".
אז מה מחכה לנו שם? בין העוגות האהובות של הרשת (הסברינה וטורט היער השחור) יוגשו 200 סוגי עוגות, עוגיות ומאפים שונים נוספים, ביניהם עוגות קרות, עוגות שמרים, עוגות בחושות, עוגות פרווה, קישים, פחזניות, עוגיות מקרון ועוגיות אחרות. בקיצור, זה המקום לבלות בו בימי החורף הגשומים. תמצאו כאן משהו טעים לכל אחד ואחת. ניכרת ההשקעה הרבה והמסירות הרבה של עובדי המקום, ששואפים להעניק חוויה מוכרת אך קצת אחרת. מומלץ בחום.
* סניף קפולסקי הראשון שוכן ברחוב ריאליק 40, רמת השרון