לחגוג את השנה החדשה עם 2 קוקטיילים הורסים

2 מתכונים הורסים של קוקטיילים משובחים – לכבוד השנה החדשה, למסיבת סילבסטר, ובכלל.
האחד – לוהט לחימום האוירה והשני קר כקרח…
ושתהיה לכולנו שנה נפלאה – שנה שבה נחלום ונזכה להגשים, שנה שבה נעז ונזכה להצליח, שנה של אהבה ותשוקה, ובקיצור – שנה טובה.

אם אתם לא בראש של לצאת מהבית בערב השנה החדשה (מה שנקרא בשפת העברים סילבסטר), להיתקע בפקקים ולחפש חניה במשך שעות;

אם לא בא לכם להישדד בסכומי עתק רק בגלל שמתחילה עוד שנה חדשה;

ואם, מצד שני, אתם גם לא בעניין של להיקבר מול הטלוויזיה או מתחת לפוך;

למה שלא תארחו מפגש סילבסטר קליל ולא רשמי בבית?

כשלעצמי – במשך שנים אירחתי בסילבסטר את מיטב החברים.
אם להודות  על האמת, אצלי זה לא היה כל כל קליל ואולי אפילו קצת רשמי…
ימים של עבודה הושקעו בארגון הבית והגינה לקראת כל ארוע כזה;
שבועות של מחשבה על הכיבוד ההולם וימים של הכנה מדוקדקת, כי אני זו אני, מודה באשמה, חייבת למוטט את כולם כל פעם מחדש…
וזה גם לא היה סתם מפגש, אלא ממש, אבל ממש, מסיבת ריקודים כהלכתה. עם DJ הבית (איפה הוא היום חגי האהוב שלנו?) הרבה מוסיקה טובה, ריקודים (של זקנים כמונו, ברור – דיסקו ועוד כל מיני סבנטיז ואייטיז הורסים שכאלה), כמו זה למשל (שווה האזנה, אל תדלגו), ועוד רבים וטובים… תקצר היריעה.

[youtube hajBdDM2qdg&index=14&list=PLXTFX8INzU1QbuB5aZ0Qs_XAWCTqjNbgc]

והיה עוד דבר אחד שאף פעם לא השתנה – המשקאות שהגשתי: קוקטייל חם של יין ותפוזים לחימום האווירה ופונץ' קר כקרח של אננס ותותים לצינון הרוקדים.

את שני הקוקטיילים האלה (או אחד מהם) אפשר בהחלט להכין גם לארוח קליל ובלתי מחייב, לא חייבים מסיבה שלמה כדי לחגוג עם קוקטייל טוב. אז הנה הם 2 מתכוני הבית שלי:

פונץ' חם של יין ותפוזים
1 בקבוק יין אדום חצי יבש
2 כוסות מיץ תפוזים (עדיף כמובן סחוט טרי)
1/2 כוס סוכר חום
6 כפות ליקר תפוזים (גראן מרינייה או קירסאו לבן)
3 כפות רום
3-4 פרוסות ג'ינג'ר מסוכר חתוך לגפרורים דקיקים
1 כפית מסמרי ציפורן
1 מקל וניל
2 מקלות קינמון
קורט פלפל שחור גרוס טרי
1 לימון פרוס דק
1 תפוז פרוס דק

צוררים בשקיק בד (אפשר לאלתר מפד-גזה) את כל התבלינים (ג'ינג'ר, ציפורן, וניל, קינמון, פלפל שחור).
מכניסים את כל המשקאות, הסוכר, שקיק התבלינים ופרוסות הלימון לסיר גדול. ומבשלים תוך בחישה עד שהסוכר נמס. מקטינים את הלהבה וממשיכים לבשל בבעבוע עדין כ-20.
מוציאים את שקיק התבלינים, ומעבירים לכלי הגשה המונח מעל מקור חום כדי לשמור על הקוקטייל חם. מגישים עם פרוסות הלימון ופרוסות תפוז.

יין ותפוזים

כל כך מחמם את הלב, כל כך מחמם את האווירה… ואחרי שהרוחות מתלהטות – נעבור למשקה הבא:

קוקטייל קר כקרח של  תותים ואננס 
מיץ מ-3 לימונים
1.5 כוסות סוכר
4 כוסות מים
1 קופסה אננס משומר חתוך לקוביות
3 כוסות תותים טריים חיתוכים לקוביות קטנות
1 בקבוק יין לבן חצי יבש
1 בקבוק יין לבן מבעבע
לקישוט ושמירה על הטמפרטורה הנכונה: צרור נענע  וכלי טבעתי כלשהו (בזמנו היה כלי מתאים של טאפרוור, מי שעדיין שומרת – זה הזמן לנער את האבק…)

מתחילים יום מראש בהכנת טבעת הקרח: שוטפים היטב את הנענע, מסדרים בתוך הכלי הטבעתי, ממלאים במים ומקפיאים.

להכנת הקוקטייל:
ממיסים סוכר במים ומיץ לימון, מוסיפים מיץ של האננס, פירות ויין לבן ומצננים היטב רצוי להכין כמה שעות מראש). במקביל מצננים בנפרד את בקבוק היין המבעבע.

ממש לפני ההגשה – מעבירים את הקוקטייל לכלי הגשה, מוסיפים את היין המבעבע ומערבבים קלות. מניחים במרכז את טבעת הקרח עם הנענע, וממשיכים לחגוג.

תותים ואננס

ומה לגבי הכיבוד, אתם שואלים?
כמה מגשי ארוח יעשו כאן יופי של עבודה, הרי לא מדובר בארוחת ערב, רק שלא ישעמם בפה עד נשיקת חצות.

shutterstock_2284245

צילום: shutterstock

 

אז שתהיה לכולנו שנה נפלאה – שנה שבה נחלום ונזכה להגשים, שנה שבה נעז ונזכה להצליח, שנה של אהבה ותשוקה, ובקיצור – שנה טובה.

 

אהבתם את המתכון? ניסיתם? הצלחתם (או לא)? שדרגתם? יש לכם רעיונות נוספים?

אשמח לתגובות ורשמים.

שלכם, שרון

שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת