לזניית ירקות מופלאה

לזנייה מפנקת של תרד וירקות אנטיפסטי בשילוב גבינת תום. ערכה הקלורי איננו גבוה ולכן ניתן לאכול ממנה ללא נקיפות מצפון (וזה עוד לפני שדיברתי על הטעם הנפלא שלה)


12717170_10206946826403962_4250331951968163353_n

למצרכים:

עלי של לזניה

2 קוטג'

3 ביצים

תרד – צרור גדול (של שוק)

בצל גדול

2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

ירקות קלויים (אנטיפסטי מעורבב במגוון ירקות שאוהבים – לחתוך ירקות לפזר שמן זית, מלח ועלי אורגנו טרי. לשים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות)

שמן זית

מלח

1 כף שום כתוש

200 גרם גבינת תום מגורדת (אפשר להחליף עם כל גבינה קשה עם טעם עז אחרת – קשקבל, פרמזן, כחולה וכדו')

להכנה:

sxcsx

1. לחמם מחבת עם שמן זית ולטגן בה את הבצל עד שקיפות. להוסיף את השום ולטגן יחד. להוסיף את הקישואים ולהקפיץ תוך כדי ערבוב. להוסיף את התרד ולהקפיץ יחד עד שהתרד יאבד מנפחו והקישואים מעט יתרככו. לפזר מלח. להוריד מהאש ולצנן.

12695923_10206955379337780_1253548947_n

2. לערבב את התרד עם הירקות הקלויים בעדינות.

3. בקערה נפרדת לערבב את הקוטג' והביצים.

4. לשמן תבנית חסינת חום, ולשים שכבה של עלי לזנייה. עליה לצקת שכבה של קוטג', על זה לפזר תרד וירקות ומעל לפזר גבינה מגורדת. מעל לשים שוב שכבה של עלי לזניה ולהמשיך באותו הסדר עד שמגיעים לשכבת העלים האחרונה ומעליה קוטג' ומעל לפזר גבינה מגורדת – היא תקרים את הלזניה.

12746261_10206955379977796_2134955537_n 12714272_10206955379217777_372682508_n

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.

12742735_10206946825483939_6651220872186774874_n

ב ת א ב ו ן !

12745402_10206946825603942_3866230920314156579_n