לזניה של גבינות ועגבניות שרי

לזניית גבינות משובחת עם רוטב נפלא ותוספת של עגבניות שרי ועירית קצוצה.
ולמעלה גבינת קשקבל גלעד וגבינה צהובה מגוררת. תענוג אמיתי…
נו, אתם באים להכין איתי ביחד?

IMG_2680

תדמיינו שכבה יפה של עלי פסטה מעליה שכבת גבינות מתובלת, רוטב עגבניות בניחוח נפלא של אורגנו ועגבניות שרי טריות המונחות בין השכבות.

מעל הכל שכבת גבינות משובחת חמה ומוקרמת.

התיאבון התעורר? גם אצלי. לכן אני שמחה לשתף אתכם אחד המתכונים שתמיד כיף לי להכין.

לזניה היא מאכל אהוב בביתי במשך כל השנה. אצלנו לא צריכים סיבה חגיגית בשביל ליהנות מלזניה משובחת.

עכשיו, כשחג השבועות בפתח, זה בדיוק הזמן ללמוד להכין מנה מיוחדת. אני אוהבת לגוון את הלזניה ולהעשיר אותה בתוספת של ירקות, מבין אחת התוספות האלה: קישואים מוקפצים בשמן זית / תרד/ חצילים מטוגנים קלות.

הפעם בחרתי בעגבניות שרי טריות ועירית קצוצה, אלה יעניקו טעם מיוחד.

 

לזניית גבינות עם עגבניות שרי

המצרכים:

חבילת עלי לזניה

שמן זית

 לרוטב העגבניות:

גביע גדול של רסק עגבניות

2-3 כפות שמן זית

כף פפריקה מתוקה

1/3 כוס מים

אורגנו יבש בשפע

מלח (לפי הטעם)

 לתערובת הגבינות:

1 גביע גבינה לבנה 5% תנובה (הפעם בחרתי בגבינה המכילה תוספת של בצל מטוגן)

1 גביע קוטג' 5% תנובה

3 ביצים

שום כתוש (לפי הטעם)

אורגנו יבש

פלפל שחור גרוס גס

מלח (לפי הטעם)

בין השכבות:

עגבניות שרי טריות שטופות ומנוגבות, חתוכות לעיגולים

עירית קצוצה דק (טיפ: הכי נוח לגזור אותה בעזרת מספריים, במקום לקצוץ)

מעל הלזניה:

חצי חבילת גבינה צהובה מופחתת שומן 9% תנובה (ניתן להכין גם עם גבינה צהובה בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר)

גבינת קשקבל "גלעד" תנובה, מגוררת לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

בתבנית משומנת במעט שמן זית מניחים עלי לזניה. יש לכסות בעלי לזניה את תחתית התבנית. אם נשאר רווח בין התבנית לעלים שהנחנו, מומלץ להניח לשבור ידנית עלי לזניה ולהניח.

להניח את התבנית עם עלי הלזניה בצד.

IMG_2623

נכין את רוטב העגבניות: נשים שמן זית בסיר, כ-3 כפות בערך, גביע גדול של רסק עגבניות, כשליש כוס מים, פפריקה מתוקה בערך כף שטוחה, שום כתוש (אני שמה כמות של 3-4 שיני שום כתושות), מלח  (לפי הטעם) ואורגנו יבש בשפע.

IMG_2609

לערבב היטב ולבשל  בסיר על אש קטנה. אם אוהבים רוטב דליל מוסיפים עוד קצת מים. אני מעדיפה את הרוטב מעט סמיך. להסיר מהאש ומעט לצנן בטמפרטורת החדר.

IMG_2616

עכשיו נכין את תערובת הגבינות:

נערבב היטב בקערה גבינה לבנה בטעם בצל מטוגן וגבינת קוטג', נוסיף 3 ביצים, מלח, פלפל שחור גרוס גס, אורגנו בשפע ומלח.

IMG_2628

IMG_2631

נפרוס עגבניות שרי לעיגולים לא דקים מדי, לקערה נפרדת. נכין גם את העירית בהישג יד.

הרכבת הלזניה:

ניקח את התבנית עליה הנחנו את שכבת עלי הלזניה הראשונה. אותם נכסה בתערובת הגבינות.

IMG_2635

מעליה נשפוך מעט מרוטב העגבניות.

IMG_2636

נניח שכבה שנייה של עלי לזניה. מעליהם שוב נשים את תערובת הגבינות. נעטר בעגבניות שרי ומעל הכל נקצוץ עירית טריה.

IMG_2650

נשפוך שוב רוטב עגבניות.

נניח שכבה שלישית של עלי לזניה.

IMG_2639

נכסה אותה היטב בכל שארית רוטב העגבניות.

IMG_2671

נפזר בנדיבות גבינה צהובה מגוררת וגבינת קשקבל "גלעד" מגוררת. אני אוהבת מאוד גבינת קשקבל. היא מעניקה ללזניה טעם וניחוח נהדרים.

מותר לי לגלות לכם בסוד, שתוך כדי ההכנות, פרסתי לעצמי חתיכת קשקבל והנחתי אותה מעל פרוסת לחם דגנים טריה ונהנתי מכל ביס…

IMG_2680

נכסה בנייר כסף את תבנית הלזניה. נוודא שהיא לא נוגעת בשכבת הגבינות העליונה. בחמש דקות האחרונות של האפייה מומלץ להסיר את הנייר.

נאפה בחום של 175 מעלות כ-35 עד 40 דקות.  תלוי בתנור. מומלץ במהלך ההכנה לבדוק מדי פעם האם הלזניה מוכנה.

בהצלחה ובתיאבון.

IMG_2689

להכנת הלזניה בחרתי בגבינות אהובות ומוכרות מבית תנובה, ששילוב הטעמים ביניהם הניב את הלזניה הכי אהובה אצלנו…

ולא יאומן, יום אחרי שהכנתי את הלזניה חזרתי מהעבודה והתחשק לי לחתוך לעצמי ריבוע של לזניה ולהתענג. לא הייתי צריכה לחתוך.

מכל הלזניה נותרה רק חתיכה אחת קטנה.

IMG_2695

 בתמונה: הלזניה לטעימה ראשונה, ממש ברגע שהיא יצאה מהתנור. מאוד מומלץ לצנן אותה במקרר לפני החיתוך וההגשה. כך היא תתייצב וניתן יהיה לפרוס אותה כראוי.

אבל בינינו, מי יכול להתאפק?

———————————————————————————————————————————————————————————-

אהבתם את המתכון? נהנתם מהלזניה? מוזמנים להירשם כעוקבים לבלוג שלי.

פשוט ליחצו על הכפתור: עקבו אחרי… ותמשיכו ליהנות מהמתכונים.