לזניה גבינות-מעולה עם רוטב עגבניות ושמן זית. אף אחד לא יאמין שהיא עשויה ממצות וגם קלת הכנה.

שכבות של מצות שממולאות בגבינות רוטב עגבניות עם פלפלים שמן זית וגבינה צהובה- הפשטידה מאוד טעימה קלת הכנה- ואי אפשר להאמין שהיא עשויה ממצות.-וכשרה לפסח.

בחורה עם מחשב נייד


פורסם ב-15 באפריל 2014, 23:56 במדור מתכונים

 

 

 

 

לזנית גבינות רוטב עגבניות ושמן זית- מעולה וכשרה לפסח. אף אחד לא יאמין שהיא עשויה ממצות-וגם היא קלת הכנה.

 

 

לחומרים לתבנית בגודל- 25X30 ס"מ

8 יחידות מצה.

 

לרוטב עגבניות;

3 כפות שמן זית.

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות קצרות.

1-2 שיני שום קצוצות (למי שרוצה).

5 עגבניות בינוניות קצוצות.

2 כפות גדושות רסק עגבניות.

מלח ופלפל לפי הטעם.

2.5-3  כוסות מים. מסוננים.

6 עלי בזיליקום טריים קצוצים. (או כפית אורגנו יבש).

——————————————————————

על האש לשים סיר ובתוכו ליצוק את שמן הזית. להוסיף את הפלפלים ולטגן כ 3-4 דקות. להוסיף את השום לעוד כחצי דקה.תוך כדי ערבוב. להוסיף את העגבניות

ולבחוש במשך כ-3 דקות. להוסיף את רסק העגבניות לערבב להוסיף את המים.   ולערבב להוסיף- במלח ופלפל לפי הטעם. ולבשל במשך כ-5 דקות באש בינונית. לכבות ולהוסיף את עלי הבזיליקום או האורגנו. ולקרר מעט.

 

למילוי גבינות;

1 גביע קוטג

1 גביע גבינה לבנה.

———————————

 בקערה קטנה -לערבב ביחד קוטג וגבינה לבנה.

 

350 גרם גבינה צהובה מגורדת-לפיזור בין ומעל השכבות.

 

אופן הרכבת הלזניה.

לשמן את התבנית בשמן גם בסיס וגם דופן. ליצוק כ-4 כפות מהרוטב בבסיס. להניח שכבה מצות(מ-2 מצות) שתכסה את כל הרוטב לשבור מצות ולהתאים לגודל.

ליצוק על המצות רבע מרוטב העגבניות ולמרוח על כל שטח המצה. ועל הרוטב לשים רבע מן תערובת הגבינה ולמרוח אותה על רוטב העגבניות.ולפזר רבע מכמות גבינה הצהובה. לכסות שוב במצות

ושוב למרוח רבע מרוטב העגבניות ושליש ממילוי הגבינה. -ולפזר רבע מכמות הגבינה הצהובה.

שוב לכסות במצות. ולמרוח רבע מכמות רוטב העגבניות ורבע מכמות מילוי הגבינה. ועל לפזר רבע מכמות הגבינה הצהובה.

לשכבה האחרונה-לכסות שוב במצות למרוח  על כל שטח המצות את רבע רוטב העגבניות שנותר -ולפזר את הגבינה הצהובה.

להכניס לתנור שחומם מרוש ל-170 מעלות חום בינוני. ולאפות כ-35-40 דקות.

 

 

 

רוטב העגבניות  מוכן.

לכסות את התבנית ברוטב עגבניות.

על הרוטב- מכסים בשכבה מצות ושוב מורחים רבע מרוטב העגבניות ושליש מכמות מילוי הגבינה. ורבע מכמות הגבינה הצהובה.

על הרוטב שליש מכמות מילוי הגבינה. ועליו רבע מכמות הגבינה הצהובה.

שוב מכסים במצות וכך 4 שכבות מצות רוטב מילוי גבינה וגבינה צהובה.    – כשבשכבה האחרונה מורחים רק רוטב עגבניות ומפזרים גבינה צהובה.(בתמונה הבאה).

זו השכבה הרביעית והאחרונה- רוטב עגבניות וגבינה צהובה.

המאפה לאחר האפיה-כל כך טעים -שלא יאמינו שזה עשוי ממצות.

 

 

 

 

 

מאדם לולו
מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.