לזניה בולונז עם עלי לזניה ירוקים (מתרד)

הלזניה שהכנתי היא מדפי לזניה ירוקים (מתרד, תוצרת דה צ'קו) אפשר כמובן אם דפי לזניה רגילים העיקר שיהיו איכותיים, במילוי ראגו בולונז
בדרך כלל מקפידה לקנות תוצרת הארץ אבל כשמגיע למוצרי פסטה ועגבניות משומרות – רק תוצרת איטליה, התוצרת המקומית הישראלית לא מספיק איכותית (לטעמי)
הכמויות הן לתבנית קטנה בגודל 20X10

מצרכים

500 ג' בשר בקר טחון
שני גזרים קלופים חתוכים לקוביות
3 מקלות סלרי קטנים חתוכים לקוביות
בצל אחד לבן חתוך לקוביות
קופסא של עגבניות מרוסקות (מומלץ ביותר תוצרת MUTTI האיטלקית)
מלח
פלפל שחור גרוס
2 עלי דפנה
חצי כוס יין (לא חשוב איזה, העיקר שיהיה לכם טעים)
כוס מים (משתמשת למדידה בפחית של העגבניות המרוסקות)

אופן הכנה:
בסיר רחב שטוח או מחבת גדולה ועמוקה מחממים 3 -4 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל, סלרי והגזר החתוכים ומטגנים תוך עירבוב מידי פעם כ5 דקות
מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים אותו כך שלא יהיו גושים אבל בעדינות, שלא יהיה רסק..
מטגנים כ3-4 דקות, מוסיפים א העגבניות המרוסקות, כוס מים
מערבבים שוב, מתבלים ומוסיפים א עלי הדפנה ומבשלים על להבה בינונית כ20 דקות
מוסיפים את היין ונותנים להתבשל כ20 דקות נוספות עד אשר התכולה במחבת מצטמצמת מעט.
מכבים אש ונותנים לה קצת להתקרר
משמנים במעט שמן זית את התבנית, מניחים שכבה אחת של דפים (אין צורך לבשל אותם מראש), שמים בעזרת מצקת שכבה נאה של הבשר, מפזרים מעליה פתיתי גבינת מוצרלה או פרמזן, מכסים בשכבה נוספת של דפים, מעליה שוב בשר, מוצרלה…
מסיימים את מלאכת ההרכבה כשהבשר למעלה
חותכים פרוסות דקות שתי עגבניות אדומות ובשלות ומניחים על הראגו, מזלפים מעל שמן זית ופתיתי מלח ים אטלנטי, אפשר לפזר עשבי תיבןל טריים או יבשים (ריחן, טימין, אורגנו או תערובת של כולם), מפזרים בנדיבות גבינת מוצרלה מגוררת או גבינת פרמזן מגוררת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל40-50 דקות.
כשמוציאים מהתנור, תנו ללזניה כמה דקות להתייצב ולהתאפס על עצמה ואז אפשר לחתוך ולהגיש

Lasagne Bolognese

לזניה רוחב 1

פרוסה מקרובדפי תרד