איזו דירה זו הייתה !!!!! דירה ישנה, מסריחה , בלי מזגן (ועוד בתל אביב), עם רצפות חומות של פעם ודלת מעץ , דירת חיי!!! הדירה הכי טובה שהייתה לי ,כן פעם גרתי ברחוב מיכ"ל המקסים. איזו תקופה זו הייתה , תקופה מקסימה ויפה – ימי הרווקות ההוללים, ימי המלצרות המטורפים , הבית היה תחנת רכבת, עשרות חברים, מסיבות, מי שרוצה להשאר לישון נשאר, ימי הטייסטו ומצעדי האהבה בתל אביב, יוצאת למלצר בערב , אחרי משמרת עוצרים לדרינק ב"סטולי" (ז"ל) חוזרת הביתה באור יום, מתקלחת ויוצאת לעבודה ב"ליכטנזון" ז"ל . איזה בית זה היה !!! געגועים 🙁 מנת הדגל של הבית הייתה כרוביות ופטריות מטוגנות ברוטב פלפלת . אז לצערי על רחוב מיכ"ל ות"א בכלל ויתרתי (סורי , אני לא עשירה אבל יום אחד אני אחזור – נו מעודדת את עצמי…) אבל על המנה הנוסטלגית לא מוותרת בכלל!!!
כרוביות ופטריות בטמפורה מלווים ברוטב פלפלת:
כרובית בינונית חתוכה לפרחים ומבושלת אל-דנטה
סלסלת פטריות שמפיניון בלי "הרגליים"
כוס קמח
חצי שקית אבקה אפיה
ביצה אחת
2 כפות שומשום
כף קצחחחחחחחחחחחחחחח (כמו מירי הפקחית שבאותה התקופה "אחד העם אחד" עלה לאוויר)
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה.
כוס מים קרים או סודה
שמן לטיגון
בקערה מערבבים את כל החומרים טובלים את הכרוביות והפטריות ומטגנים עד להזהבה .
לרוטב :
מיכל שמנת לבישול
50 גרם חמאה
2 כפות פלפל שחור גרוס, מלח ומעט פפריקה חריפה
במחבת ממיסים את חמאה ומוסיפים את התבלינים מערבבים ומוסיפים את השמנת . מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים עוד כשתי דקות.
להגיש ולתקוע כאילו אין מחר ……