כשעדי עליה התיישבה לכתוב את ספר הבישול הראשון שלה, היא לא התכוונה לכתוב עוד ספר בישול עמוס לעייפה במתכונים, ניסוחים מרהיבים, וצילומים מושלמים שבעיקר עושים חשק לצאת מהבית ולהתיישב במסעדה הקרובה, ולא להדליק את הגז, להפשיר את הבשר, ולצאת למסע שהוא כולו אוכל. עליה כתבה ספר כי היא פשוט רצתה שתתאהבו בתאילנד כמו שהיא התאהבה, ובאמת "סאנוק" עושה את העבודה.
עליה, עיתונאית, מוזיקאית ואשת אינטרנט, היגרה לתאילנד לפני כמה שנים עם בן זוגה, כדי לחוות חיים אחרים, ברוח צבע וטעם אחר. כל פרק בספר מביא סיפור שהוא בעצם מתכון, שמסווג לפי כל אחד מחבלי הארץ בתאילנד (דרום, צפון, צפון – מזרח, ומרכז), וגילתה שבתאילנד כל אזרח, אלא אם כן הוא ילד ממש קטן, הוא בשלן עתיר ניסיון ואנין טעם.
האנשים מאחורי המטבח
עליה חרשה את תאילנד לאורכה ולרוחבה מצוידת במחשב, במצלמה ובתיאבון בריא, ונדדה בין מטבחים ביתיים בהם היא פגשה בשלנים שלימדו אותה את סודות המטבח שלהם. בתור מקומית שלא מתפשרת רק על פאד תאי ועל אורז מטוגן, היא הכירה מתכונים מעוררי חושים כמו: קציצות שרימפס, קארי צדפות ואננס, עוף מוקפץ עם ג’ינג’ר ופטריות, ואורז דביק מתוק בחלב קוקוס ומנגו.
לצד כל מתכון מובא סיפור אישי של האיש מאחורי המטבח, שנותן רקע מרענן על התרבות התאילנדית הלא מוכרת לתייר הישראלי הממוצע. הספר נותן גם פירושים לשמות התאיים, ומפרט איך להכין את הרטבים, המרק והאורז הבסיסיים למתכונים רבים, איפה כדאי לקנות את המוצרים התאילנדים שלא תמיד מצויים במכולת המקומית, ואיך לבנות ארוחה תאילנדית מאוזנת. בין ובתוך המתכונים הנפלאים מתגלה נקודת מבט מעניינת על אישה ישראלית שמסתובבת בתאילנד, בעיניים סקרניות ומלאות תיאבון.
מתכונים מומלצים: אגרול מטוגן, אטריות אורז עם קארי בשר מטובל.
הוצאת כנרת. 180 עמ’.