שעון החורף מתקתק ובא ובלילה שבין ה 25/10 ל 26/10, מרבית אזרחי ישראל יזכו לשעת שינה נוספת. אם אתם רווקים או הורים לילדים בוגרים, הסתדרתם. אם זכיתם לשמחת הלידה בשנתיים האחרונות, תצטרכו לעבוד בשביל לזכות בה.
למה?
כי לתינוקות אין שעון, ליתר דיוק יש להם שעון ביולוגי. השעון שלהם מסונכרן נפלא עם שעון הקיץ שלנו על פי סדר היום שהנחלתם עד כה, מזמן הרעב ועד שעות השינה, הכל מאורגן היטב.
אבל בלילה שבין יום שבת וראשון, השעון הזה הולך להקדים בשעה. זה אומר שאם אתם משכיבים אותם לישון בשעה 19:30, וביום ראשון אם תרדימו אותם בשעה הקבועה שלהם, שעה זו תהיה מקבילה לשעה 18:30. יופי אתם חושבים? עוד שעה של שקט בערב וזמן לאכול ארוחת ערב בשעה סבירה. כן, אבל…. תינוק שישן כ – 10 שעות בלילה, יתעורר בשעה הקבועה שלו כבר ביום שני בבוקר- בשבילו זה יהיה שש בבוקר, בשבילכם- חמש. מצד שני, אם תנסו לאחר את שעת ההרדמה באותו יום משבע וחצי לשמונה וחצי, כדי ליישר קו עם שעון החורף שייכנס לתוקפו בלילה, תקבלו תינוק בעייפות יתר שהשינה שלו תהיה פחות איכותית, עם יותר התעוררויות ביניים, ומאוד סביר שיתעורר כבר לפני חמש ליום חדש…
אני פוגשת אינספור הורים פשוט מיואשים מההשכמות המוקדמות והרדמות שהפכו קשות, או קשות יותר. כאן המקום לציין שלא מדובר בגזירה משמיים. גם הורים טריים יכולים לקבל את שעות השינה שלהם, ולהתעורר עם השעה הקבועה בשעון. רק שאם אתם הורים לתינוקות או ילדים צעירים, רצוי מאוד שתעשו מספר שינויים כבר עכשיו, כדי לזכות בשעת השינה המיוחלת.
מה עושים?
* מידי ערב תאחרו את שעת ההשכבה של ילדיכם ב 15 דקות.
* הקפידו לאחר בהתאמה את זמני השינה במהלך היום, כבר יום למחרת התחלת איחור שעת השינה. בקשו מהמטפלות/ מעון לשים לב ולשנות במידת הצורך.
* איחור מדורג של שעת ההשכבה יעזור לאחר את שעת ההשכמה של הילדים בהדרגה, כך שביום המעבר לשעון חורף תוכלו לכל הפחות להתעורר בשעה הרגילה.
* הקפידו לסגור היטב את התריסים בחדר הילדים- מעבר השעון מקדים את זריחת החמה בשעה, והרבה ילדים רגישים לחשיפה לאור שמש ועלולים להתעורר כתוצאה מכך.
* חלק גדול מההורים לא יכול להרשות לעצמו ילד שמתעורר מאוחר בגלל אילוצי זמנים וצורך להגיע לעבודה בזמן. תוכלו לעשות את אותו השינוי בדיוק, מיום שני ה- 26/10/14. כלומר, לאחר את ההרדמה בשעות היום ברבע שעה בכל פעם, וגם את ההרדמה בערב יום שני מ 18:30 ל 18:45, וביום שלישי להרדים בשעה 19:00… עד שתחזרו לשעה הרגילה של ההשכבה וההתעוררות בבוקר. קחו בחשבון שייקח לכם כארבעה ימים עד שבוע לארגן את השעון הביולוגי של הילדים, ושבדרך צפויים לכם כמה בקרים של השכמות מוקדמות, ונסו גם אתם ללכת לישון כמה שיותר מוקדם בימים אלה.
חשוב !
– שינוי מדורג הוא הדרך הטובה ביותר להבטיח שאכן תתעוררו בשעה הקבועה של הילד.
– רצוי להתחיל את התהליך לפני כניסת שעון חורף, אבל לא בכל מחיר.
– שימו לב לסימני העייפות של ילדכם. עם כל החשיבות של תהליך איחור שעת ההשכבה, לא עושים זאת בכל מחיר. תזכרו שילד בעייפות יתר יישן פחות, ושינה פחות איכותית. לכן מומלץ להתחיל את התהליך שבוע לפני המעבר לשעון חורף, כדי שתהיה לכם מידה של גמישות.
שיהיה חורף בריא לכולנו,
דורית הלפרין
יועצת שינה מתמחה בתאומים ושלישיות
0526204221
https://www.facebook.com/tripletscansleep