לגלות מהו שעון 24 השעות של הצ׳י

שעון הצ׳י על פי הרפואה הסינית- קיראו והבינו טוב יותר מדוע אתם מתעוררים בשעות קבועות ומה זה עשוי לרמוז?

הכנסו לקרוא על מנת להבין טוב יותר מדוע אתם מתעוררים בשעות קבועות ומה זה עשוי לרמוז?
השעון הביולוגי - רונן רוזנבלט-ניר - דיקור סיני בתל אביב

היום והלילה מרכיבים יחדיו מחזור של 24 שעות המכונה יום. ברפואה הסינית, לעומת זאת, מחזור 24 השעות זה נתפס כמשהו הרבה יותר עמוק ובעל הרבה יותר משמעויות מסתם יום בחיים. 24 השעות מחולקים למקטים כאשר כל שעתיים קשורים למסלול אנרגטי ספציפי שעובר בגוף. זהו שעון הצ'י.

האם אתם מתעוררים כל לילה או כל בוקר בערך באותה שעה? האם אי פעם חשבתם מדוע? יש אנשים שקוראים לזה שעון פנימי. על פי הרפואה הסינית זה עשוי לתת אינדיקציה עמוקה הרבה יותר על האופן שבו הגוף מתפקד. התיאוריה של הרפואה הסינית מחלקת את הגוף על בסיס 12 המסלולים האנרגטיים (מרידיאנים). לכל אחד מהמרידיאנים מוקצה משך זמן של שעתיים. לדוגמא, מרידיאן הכבד משויך לשעות 01:00 עד 03:00 אם אתם מתעוררים במהלך פרק זמן זה, ייתכן שיש בעיה אנרגתית במרידיאן הכבד שלכם. לכן, מידע זה יכולה להיות חשוב מאוד למטפל בדיקור סיני / רפואה סינית.

במהלך 24 שעות, האנרגיה שלכם או יותר נכון, ה- Qi (מבוטא "צ'י") נעים בין מערכות האיברים במרווחים של שעתיים. הצ'י נמשך פנימה כדי לסייע בשיקום הגוף בין השעות 1 בבוקר ל -3 לפנות בוקר. הכבד מנקה את הדם ומבצע פעולות אחרות, כמו הכנת הדם לנסיעה החוצה לשאר חלקי הגוף. במהלך 12 השעות הבאות, צ'י עובר דרך האיברים שמטמיעים, מעכלים ומסלקים מזון דרך הגוף או האיברים שבהם הצ׳י עובר במהלך שעות היום. עד אמצע אחר הצהריים, הגוף מתחיל להאט שוב ​​ומתכונן לשלב הלילי. השלב הלילי קשור כולו לתהליכי שיקום ותחזוקה. כך שכאשר מערכת איברים אחת נמצאת בשיאה, מקבילתה, בצד הנגדי של השעון היא בנקודה הנמוכה ביותר. דוגמה לכך היא 7 בבוקר עד 9 בבוקר, שהן השעות השייכות לקיבה. בשעה זו נמצאת אנרגית הקיבה בשיאה וגם וזו גם הסיבה מדוע מומלץ לאכול ארוחת בוקר גדולה. בצד הנגדי של השעון נמצאת מעטפת הלב, הקשור להיפופיזה, להיפותלמוס ולאברי הרבייה. מעטפת הלב נמצאת בנקודתה החלשה ביותר בין השעות 7 בבוקר ל -9 בבוקר.

שעון הצ׳י- רונן רוזנבלט-ניר - דיקור סיני בתל אביב
שעון הצ׳י- רונן רוזנבלט-ניר – דיקור סיני בתל אביב

הנה סיכום קצר של מחזור הצ'י 24 שעות:

● 3 בבוקר עד 5 בבוקר זה הזמן של הריאות

● 5 בבוקר עד 7 בבוקר זה הזמן של המעי הגס

● 7 בבוקר עד 9 בבוקר זה הזמן של קיבה

● 9 בבוקר עד 11 בבוקר זה הזמן של הטחול

● 11:00 עד 01:00 זה זמן הלב

● 13:00 עד 15:00 זה הזמן של המעי הדק

● 15:00 עד 17:00 זה הזמן שלפוחית ​​השתן

● 17:00 עד 19:00 זה הזמן של הכליות

● 19:00 עד 21:00. זה הזמן של מעטפת הלב

● 21:00 עד 23:00. זה הזמן של המחמם משולש

○ (קשור לבלוטת התריס ולאדרנל)

● 23:00 עד השעה 1 בבוקר זה הזמן של כיס המרה

  • 1 בבוקר עד 3 לפנות בוקר זה הזמן של כבד

אז אם אתם סובלים מהתעוררויות או מבעיות חוזרות החוזרות על עצמם תמיד באותה השעה (או בתוך אותו פרק זמן של השעתיים), אז ייתכן שהאיבר / מרידיאן הקשור לזמן זה נמצאים במצוקה. זו הסיבה שמטפלים מוסמכים ברפואה סינית שואלים כל כך הרבה שאלות  במהלך התישאול. זו אחת הסיבות מדוע הם מסתכלים על הגוף כמכלול במקום על איבר מסוים אחד בלבד. על ידי הבנה זו שלכל איבר / מרידיאן אנרגטי יש לוח זמנים לתחזוקה. בדיקור סיני מטפלים בגוף על סמך אבחנת דופק ולשון, הסימפטומים עליהם התלוננתם ואינדיקציות שעון 24 השעות של הצ׳י. המטרה היא להחזיר את הגוף לאיזון.

לקריאה נוספת בנושא לחצו כאן