לבשל עם השף…

השף צ'רלי פדידה, פאולין שובל (ממאסטר שף) ואני מכינים יחד את המנה הזוכה (שלי) בתחרות סויה יאמאסה של ליימן שליסל. מוזמנים להציץ… המתכון בפנים.

לא פעם תהיתי לעצמי, איך זה לבשל במטבחו של שף…

איך באמת מתנהל מבפנים מטבח שף מקצועי? מטבח בו הסדר, הארגון, הזריזות והיעילות מניבים מנות משובחות, יפהפיות ויצירתיות.

רוטב הסויה היפני של יאמאסה וליימן-שליסל נתנו לי את ההזדמנות לבקר במטבחו של שף.

במהלך חודש אוגוסט הוזמנתי להשתתף בתחרות שנערכה מטעם סויה יאמאסה ולהכין מנה חגיגית לראש השנה.

מנה שתכיל רוטב סויה של יאמאסה ותהיה מנה טעימה, מפנקת ואסתטית לאירוח בשולחן החג.

המנה שהכנתי לתחרות – עלי פילו במילוי בטטות מקורמלות על מצע עלים ירוקים וקשיו.

תכננתי מנה בקפדנות. צילמתי, כתבתי והעלתי פוסט עם המתכון בבלוג שלי – כאן:

http://saloona.co.il/yaelis/?p=220

ואז טסתי לחופשה באיטליה… וידעתי שכשאחזור בוודאי יכריזו על סיום התחרות.

מאוד שמחתי לקבל שיחת טלפון המבשרת שהמנה הזוכה של התחרות, היא המנה שהכנתי…

(תמיד כיף לקבל טלפונים כאלה… אריאלה ממפעל הפיס, אם את קוראת, את בהחלט מוזמנת להתקשר אלי).

זו היתה פתיחה מצויינת לשנה החדשה – הזמנה להתארח במסעדת 'אוליב ליף' של השף צ'רלי פדידה, במלון שרתון תל-אביב ולהכין עימו את המנה זוכה.

הגעתי למסעדת 'אוליב ליף', בליווי צמוד של בעלי, והתרגשתי למצוא את השף צ'רלי פדידה ואת פאולין שובל (ממאסטר שף) ממתינים לי על הבר בכניסה למסעדה.

"בדיוק הצצנו בבלוג שלך" סיפרה לי פאולין. חילקנו מחמאות הדדיות והחלפנו חוויות מתחום האפייה והבישול…

התרגשתי לפגוש אותם וגם את פנינה, מנהלת המותג מליימן-שליסל, ואת עתליה העוזרת שלה.

בתמונה: השף צ'רלי פדידה, פאולין שובל, פנינה מנהלת המותג מליימן-שליסל ואני.

הייתי בטוחה שתכף ומיד נכנס למטבח ונתחיל בהכנתה של המנה… אבל השף צ'רלי פדידה הפתיע אותי והזמין את כולנו להתיישב סביב אחד השולחנות במסעדה, וחגיגת הטעמים האמיתית החלה.

אל השולחן הוגשו מנות נהדרות שהכינו לכבודנו במסעדה: פתחנו את הערב בסלט ארטישוק איטלקי שהוגש בגביע זכוכית, מרק קרם ארטישוק חמים וקטיפתי,

סלט קרפצ'ו סלק עם תפוחי עץ גרנד שהיה הפתעה אמיתית לחיך. סלט רענן וטעים מאוד.

בתמונה: סלט הקארפצ'ו סלק ותפוחי עץ גרנד

שאת המתכון שלו גם אפשר למצוא באתר של השף צ'רלי פדידה:

http://chefcharlie.co.il/

ואז נכנסנו למטבח… רק מלראות איך ניראות המנות כשהן יוצאות אל הסועדים, התמלאתי קנאה והערצה. מגע הקסם הסופי שמקבלת כל מנה:

העיטור של הרוטב סביב המנה. פרח מעוצב העשוי מירק מסויים… ההגשה מדוייקת כל כך, אסתטית ומעוררת השראה.

ואפילו ראיתי איך מכינים את סלט הקרפצ'ו סלק עם תפוחי עץ גרנד… כחובבת בישול ואפייה, האירוח במטבחו של השף,  זו הזכייה האמיתית.

המנה שלי הוכנה (מראש) וצילחתנו אותה עבור הסועדים.

צ'רלי שידרג את המנה כך: את החמוציות בהן בחרתי לעיטור המנה, הוא השרה בחומץ תפוחים ומעט סוכר וזה נתן למנה טוויסט נפלא.

זה העשיר את הטעמים וחיבר ביניהם.

אחרי שנהננו מהמנה עברנו לעיקריות, גם כאן אפשר היה להתפנק באמת:

חזה מולארד עם פירות מקורמלים, קבב טלה עם טחינת סלק…

אני צמחונית, אבל אפשר להגיד שכולם ליקקו את האצבעות ושהמנות היו ממש מצויינות.

נשאר לכם מקום לעוד?

לסיום ערב כזה מתוק הוגשו לנו פלטות קינוחים מרהיבות.

יצירה של ממש: מקרונים בשלל צבעים, מיני פאבלובה עם פירות יער, גלידת פסיפלורה, עוגת שוקולד עגולה, וולקאנו, שבמגע הכפית מתפרצת ממנה לבה של שוקולד חם ועוגת אגסים נפלאה.

ואחרי שהבטן כבר היתה מלאה… לא השאירו גם את ידיי ריקות.

חברת ליימן-שליסל העניקה לי שי מקסים ונדיב – סלסלת שי ענקית של מוצרים לאפייה ובישול, בעיקר לבישול אסייאתי, אבל היתה שם בונבוניירה של מרסי.

אז זו הזדמנות להגיד תודה:

תודה ענקית לעדי אדרי, ממשרד היח"צ וגנר-סנדיק שיזמה וניהלה את התחרות היצירתית של סויה יאמאסה והזמינה אותי להשתתף בה.

לצ'רלי פדידה, שף מסעדת "אוליב ליף" בשרתון ת"א, על האירוח המקסים והנדיב, לפאולין שובל, שהתארחה וסייעה לי גם במטבח.

לחב' ליימן-שליסל, לפנינה ועתליה, על השי הבאמת מקסים.

אין לי ספק, שבקרוב אגלגל סושי, עם כל המוצרים הנהדרים האלה… יהיה טעים. מבטיחה להזמין אתכם לטעום…