היום אין סיפור למתכון. המתכון המצורף איננו פרי פיתוח שלי רק שקיבל טוויסט קליל ממני.
הלבנה קלה להכנה אבל טעימה בטירוף עם צנימים, לחם, קרקרים בעצם עם כל דבר. יכולה להיות המפתח בארוחת הערב או מזה כחלק ממזות ששמים על שולחן אירוח. בגלל הרכיבים בהם אני משתמשת טעמה עדין ביותר ולא חמוץ מידי.
לעבודה:
2 קופסאות יוגורט בופאלו 1 ליטר כל אחד
1 שמנת של פעם
1 כף מלח
שמן זית.
להכנה:
בתוך ציפית של כרית (כן כן לא להיבהל, נקייה כמובן 🙂 ) שמים את כל החומרים פרט לשמן הזית. מערבבים היטב וסוגרים את הפתח כמו שקית. שמים מעל מסננת ללילה. בבוקר, מוציאים את הלבנה מן הציפית לתוך קופסא, מפזרים מעל שמן זית (אפשר גם זעתר) ושומרים במקרר. מצויין גם שבועיים אחרי (אם נשאר משהו)
* יוגורט הבופאלו, 5% שומן טעמו עדין והוא מאוד סמיך על כן מרקמו מיוחד. לא חובה לשים שמנת בלבנה. השמנת עושה את הלבנה קרמי יותר.