תכף יגיע חנוכה וזהו חג אהוב עלי .ולמה ככה?
כי תמיד בחנוכה נסעתי ירושלמה לסבתא וכבר לפני הנסיעה עדכנתי אותה שאני מתגעגעת ללביבות שמרים שלה שתתחיל להתפיח בצק .
סבתא בצחוק האופייני לה אמרה טוב טוב הנה מיד הולכת להתחיל .
מאז ועד היום אני מחפשת מטעמים לחנוכה ,מכינה ונזכרת ומדמיינת מה היא תגיד כי היא נפטרה לי רק לפני שנתיים וובית האבות שלה הייתי מגיעה ומפנקת באוכל ועוגות ותמיד העירה ותיקנה אבל תמיד נשמה אותי אליה ואמרה – את האוכל והחמצן שלי .
אז הנה לך סבתוש זה אפילו די בריא והשתמשתי באטריות שאהבת .
לכו להכין איתי
חצי חבילת אטריות למרק לא הדקיקות (השתמשתי בשל אוסם מס 10)
לבשל ולסנן אותן לפי ההוראות
3 ביצים בינוניות
פלפל שחור ומלח לפי טעם אנחנו אוהבים הרבה פלפל
שמן אגוזי מלך לטיגון – כן כן הנה השוס והטעם החדש .
בוחשים האטריות עם הביצים והתיבול
מחממים שמן אגוזים ומטגנים צד אחד .הופכים ומטגנים צד שני .
מגישים למי שאוהבים עם שמנת חמוצה וריבת תפוחים טריה כמוני או מה שאתם אוהבים .
תענוג.
ראוי לציין שהשתמשתי בשמן אגוזים איכותי ובריא .