לביבת אטריות לחנוכה ולכל חג

לביבת אטריות 1תכף יגיע חנוכה וזהו חג אהוב עלי .ולמה ככה?

כי תמיד בחנוכה נסעתי ירושלמה לסבתא וכבר לפני הנסיעה עדכנתי אותה שאני מתגעגעת ללביבות שמרים שלה שתתחיל להתפיח בצק .

סבתא בצחוק האופייני לה אמרה טוב טוב הנה מיד הולכת להתחיל .

מאז ועד היום אני מחפשת מטעמים לחנוכה ,מכינה ונזכרת ומדמיינת מה היא תגיד כי היא נפטרה לי רק לפני שנתיים וובית האבות שלה הייתי מגיעה ומפנקת באוכל ועוגות ותמיד העירה ותיקנה אבל תמיד נשמה אותי אליה ואמרה – את האוכל והחמצן שלי .

אז הנה לך סבתוש זה אפילו די בריא והשתמשתי באטריות שאהבת .

לכו להכין איתי

חצי חבילת אטריות למרק לא הדקיקות (השתמשתי בשל אוסם מס 10)

לבשל ולסנן אותן לפי ההוראות

3 ביצים בינוניות

פלפל שחור ומלח לפי טעם אנחנו אוהבים הרבה פלפל

שמן אגוזי מלך לטיגון – כן כן הנה השוס והטעם החדש .

בוחשים האטריות עם הביצים והתיבול

מחממים שמן אגוזים ומטגנים צד אחד .הופכים ומטגנים צד שני .

מגישים למי שאוהבים עם שמנת חמוצה וריבת תפוחים טריה כמוני או מה שאתם אוהבים .

תענוג.

ראוי לציין שהשתמשתי בשמן אגוזים איכותי ובריא .

שמן אגוזים

 

 

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.