לביבות קינואה אפויות לפסח
המרכיבים
לקינואה
1 כוס קינואה
מלח
פלפל שחור גרוס גס
2 כוסות מים רותחים
ללביבות
הירקות שבושלו במרק העוף. אצלי זה בדרך כלל:
- 3 גזרים
- 1 בצל
- 1 שורש סלרי
- 2 שורש פטרוזיליה
- 3-4 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים גס
1/2 חב' פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מעט צ'ילי גרוס
1 שן שום (או קוביה של דורות)
1/2 כפית תערובת בהרט או אבקת קארי
חופן צנוברים או שקדים גרוסים
3 ביצים גדולות, טרופות
1/2 כוס קמח מצה – (רגיל, לא דק)
1/2 שקית אבקת אפיה
4 כפות קמח תפוחי אדמה
לשימון התבנית– שמן זית או תרסיס שמן
אופן ההכנה:
- הקינואה: קולים את הקינואה במחבת יבשה תוך כדי ערבוב כדקה -שתיים. מוסיפים מלח ופלפל
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות.
- מכבים את האש וממתינים 10 דקות.
- מפרידים גרגרים בעזרת מזלג ומניחים את הסיר בצד להצטנן.
- הלביבות: מחממים תנור ל – 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר.
- סוחטים את הירקות משאריות המרק ומועכים אותם למחית גסה (באמצעות מזלג, או מועך פירה).
- מוסיפים לקערת מחית הירקות את הקינואה המבושלת, הפטרוזיליה הקצוצה, הצנוברים והתבלינים.
- מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מוסיפים לקערה את הביצים, קמח המצה וקמח תפוחי האדמה. מערבבים שוב.
- מכניסים למקרר למשך חצי שעה להתייצבות העיסה.
- יוצרים כדורים מן העיסה, מועכים אותם בין כפות הידיים ומניחים את הלביבות על גבי נייר האפייה המשומן.
- מכניסים למרכז תנור ואופים במשך 15 דקות.
- מוציאים, הופכים בעזרת מרית ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.
הגשה:
- ניתן לאכול חם או קר.
- לארוחת ערב – אני מעדיפה את זה חם עם סלט ירוק.
- בצהרים – כתוספת למנת חלבון.
- לנשנוש – מתי שמתחשק. זה כמעט ללא שומן!