לביבות – לטקס אפויות לחג החנוכה.

בחורה עם מחשב נייד
מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן … ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות … אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה … קבלו מתכון שלי פשוט מנצח את כל הקלוריות של הטיגון ומי שבכל זאת רוצה יכול גם לטגן …

מצרכים :   (מה שרואים בתמונה) והכל במעבד מזון.
1 בצל.
1 בטטה גדולה.
5 תפוחי אדמה.
1/4 כוס שמיר.
1/4 כוס שמן זית.
1+1/2 כוסות קמח שמרים.
2-4 ביצים.
תבלינים:
מלח ופלפל לפי הטעם.

ההכנה :

במעבד מזון להכין לפי הסדר, כל דבר לחוד ולערבב הכל בקערה גדולה ועמוקה.
* לקצץ בצל דק דק.
* לקצץ גירוד תפוחי אדמה ובטטה.
* לקצץ שמיר (ידני).
* להקציף ביצים (לא חייב).
* לערבב את כול ביחד ולהוסיף שמן וביצים מלח פלפל שחור גרוס. (אפשרי גם קצת פפריקה חריפה לטעם).
* להוסיף קמח לא חייב קמח שמרים, קמח תופח או קמח לבן/מלא ו- 1 אבקת אפיה.
* לתת לתערובת לנוח במקרר בזמן שמחממים תנור 180 מעלות למשך 40-50 דקות.
* לשמן קלות תבנית שקעים סיליקון ממלאים כף גדולה גדושה בכל שקע .
* אפשרי במחבת טפאל יש עם עגולים פנקייק קטנים או מחבת חשמלית אפשרי לטגן כמו פנקייק בלי הרבה שמן.

טיפ :

* אני מכינה בדרך כלל מקמח חצי לבן וחצי מלא עם אבקת אפיה, או מקמח תופח.

חג אורים שמח  – חג חנוכה שמח .

בתאבון!

נכתב וצולם על ידי לבנה לני רייזר

LEVANA REISER

אשמח אם תבקרו אצלי בקבוצה : מאפים קינוחים אוכל ביתי ועוד …