במסגרת המאבק הלאומי להפחתה במשקל (לא באמת לאומי, רק אצלי) אני מחפשת רעיונות למנות דלות קלוריות ושומן שיהיו גם טעימות ומזינות – וזו בהחלט רשימת דרישות לא פשוטה.
השבוע הכנתי לביבות ירקות דלות שומן וקלוריות, שיצאו טעימות להפליא וקלילות להכנה.
כמה טעימות אתם שואלים? ככה שבן ה-13 שמסרב לטעום קציצות ולביבות מכל סוג שהוא, גנב לי אחת מהתבנית עוד לפני שהספקתי לצלם וקבע בחדות: טעים!
(הפולניה שבי כבר הייתה יכולה למות עכשיו)
אז מה צריך?
1 כרובית קטנה
1 תפוח אדמה גדול(או 2 קטנים)
1 כוס קמח עדשים (אפשר גם חומוס אם אין לכם עדשים)
גזר, קישוא – 1-2 מכל אחד
1 בצל בינוני
חתיכה קטנה של דלעת
2 כפות טחינה גולמית
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת קארי
חצי צרור כוסברה קצוצה.
אפשר בהחלט לשחק עם כמויות הירקות, תרגישו בנוח.
לעבודה?
מפרקים את הכרובית לכרובית וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים או שמיניות ומבשלים עד שמתרככים.
מצננים מעט, מסננים ומרסקים יחד בעזרת מועך פירה עד לקבלת מחית גסה ולא אחידה.
מגררים את שאר הירקות ומוסיפים לפירה.
מוסיפים קמח עדשים, מלח, קארי וטחינה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים כוסברה קצוצה, מערבבים שוב וטועמים (אפשר – אין ביצים 🙂 )
במידת הצורך מתקנים תיבול ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף.
(במידה והתערובת רטובה מידי אפשר להוסיף עוד קצת קמח עדשים או קצת פירורי לחם)
מניחים את הכדורים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומועכים בעדינות ליצירת לביבה.
משמנים כל לביבה בשמן זית באמצעות מברשת ואופים בחום 180 מעלות כ 30-40 דקות, תלוי בתנור – שימו לב שלא יתייבשו.
איך יודעים שהלביבה מוכנה? כשהיא מספיק יציבה ומוכנה להיפרד לשלום מהתבנית מבלי להתפרק.
שווי כל לביבה 1.5 נקודות שומרי משקל.
שיהיה בתיאיבון!
רוצים לראות איך אני מכינה אותן בקלות?
רוצים להמשיך לקבל ממני מתכונים מדליקים? לחיצה קלה על הכפתור משמאל למעלה (אפשרי רק במחשבים ולא בניידים) ותהיו הראשונים לקבל את המתכונים והפוסטים שלי מיד כשאפרסם.
מוזמנים להירשם גם בערוץ היוטיוב וגם בדף הפייסבוק
https://www.facebook.com/bishultivoni/
ולהיות הראשונים ליהנות ממתכונים, טיפים, סרטונים ועוד.
למידע על קורסים וסדנאות הבישול שלי מוזמנים לשלוח לי הודעה פרטית בדף הפייסבוק