לביבות טונה ושיבולת שועל

בניגוד למתכוני לביבות , לא צריך לקרר את התערובת לפני הטיגון מכיוון שיבולת השועל סופחת נוזלים ומחזיקה יפה.
וכמובן הסיבים התזונתיים שבשיבולת שועל עוזרים לתהליך העיכול ותורמים לתחושת שובע לאורך זמן.
המתכון הנהדר של איריס מסלר.

בחורה עם מחשב נייד

כדאי להכפיל כמויות – כל כך טעים.

חומרים: 

1 בצל קצוץ דק או מגורר על פומפייה וסחוט

3 כפות שמן זית לטיגון  

 1 כוס שבולת שועל

1/2 גביע קוטג’

1 ביצה

2 שיני  שום כתוש

מלח ופלפל שחור גרוס

1 קופסה טונה מסוננת

 הכנה:

+ מטגנים בצל במחבת עם 2 כפות שמן זית 5 דקות עד הזהבה. מצננים.

+ מערבבים שיבולת שועל, קוטג', ביצה, שום, מלח ופלפל. מוסיפים את הבצל המטוגן וטונה ומערבבים קציצות טונה ושבולת שועל.

+ מחממים מחבת  עם שמן זית לטיגון 2 כפות. 

+ יוצרים לביבות בקוטר 5-4 ס”מ ובעובי 1 ס”מ ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה 3-2 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג.

+ מגישים חם או בטמפ’ החדר.