לביבות חצילים וסלק

הסוד לשמירה על המשקל וגם מתכון קליל ללביבות אפויות בתנור

"אחרי החגים" כבר כאן. הקיץ בפתח ונגמרו לי התירוצים. אין מנוס מחזרה לתפריט דיאטטי. בתור אחת שעשתה מאסטר בדיאטות, אני יודעת שהכי טוב להכין מגוון של מאכלים דלי קלוריות, שיחכו לי במקרר וכשהרעב תוקף, אפשר לשלוף אותם בצ'יק. כמה סלטים מרעננים, לביבות ירקות אפויות ופשטידת ירקות ואני מסודרת. השבוע בחרתי בשילוב מלוח מתקתק של חצילים וסלק.
promo_long

לביבות חצילים וסלק

מצרכים:
3 חצילים בינוניים
3 סלקים קטנים או 2 גדולים
4 כפות חומוס טחון (לא מבושל, כמו לגונדי)
4 כפות טחינה גולמית
2 ביצים
50 ג' גבינת חמד 5% מגורדת
צרור פטרוזיליה
3 בצלים ירוקים קצוצים (כולל החלק הלבן)
2 כפיות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור
.

DSC_1243

.
אופן ההכנה:
1. קולים את החצילים ואת הסלק בתנור בחום בינוני של 180-200 מעלות במשך שעתיים עד התרככות. לא לשכוח לחורר את החצילים עם מזלג במספר מקומות, על מנת שלא יתפוצצו בתנור.
2. מוציאים את בשר החצילים מהקליפה ושמים במסננת פלסטיק למשך כחצי שעה עד שעה, עד סינון כל הנוזלים.
3. מקלפים את קליפת הסלק (מומלץ להשתמש בכפפות חד פעמיות לשמירה על ידיים נקיות) ומגררים על פומפיה גסה.
4. מערבבים את כל המצרכים יחד.
5. מרפדים את התבניות של התנור בנייר אפיה, משמנים אותו בשמן זית. ממלאים כף בתערובת הלביבות ומניחים על התבנית. ממשיכים כך עד סיום התערובת.
6. אופים בתנור בחום בינוני 25 דקות, הופכים את הלביבות וממשיכים לאפות עוד 10 דקות.