אני לא משתגעת על בטטה. זה לא ירק שמלהיב אותי או מצית את דמיוני. תנו לי כרוב, כרובית, חציל. תנו לי קישוא, מנגולד.
אבל אני מאוד אוהבת לכרסם בטטה מתוקה כמו גזר. טרייה לגמרי. זה טעים. נסו. כדאי לכם.
החבר'ה מסביבי מאוד אוהבים בטטה אז שאני לא אשמח אותן? כך, בכל חנוכה – ליד כל היתר – יש גם לביבות בטטה.
שנים הכנתי את הלביבות של אורנה ואלה. מי לא מכיר אותן? הבעיה היא שתמיד נדמה היה לי שהן דלילות מידי, אין מספיק קמח, נדבקות.
הלביבות נהדרות אבל הכנתן לי – איך נגיד? לא היתה ידידותית במיוחד.
לכן החלטתי לפשט ולשנות את התהליך.
במקום לבשל את הבטטה אני מגררת אותה – כך, טרייה לאחר שקלפתי – על המגרדת הדקה ביותר שיש , המגררת הכי עדינה.
את הלביבות אני מטגנת זמן טיגון ארוך יחסית , על להבה בינונית-נמוכה.
התוצאה מדהימה : הבטטה מתרככת מבפנים והחוץ שלה מקבל מעטה קריספי מעלף שחום ומגרה.
התוספת של הקוקוס מקפיצה את הטעמים ולאוהבי הקוקוס זו באמת חגיגה.
מי שלא אוהב את הקוקוס , יכול לוותר ולהוסיף לתערובת עוד 1/4 כף קמח.
תהנו……
מהכמות למטה מתקבלות כ-14 לביבות קטנות בקוטר של 5 ס"מ בערך
בטטה אחת בינונית מרוסקת דק (בערך 2 כוסות).
1 ביצה
1 כף קמח גדושה
1/2 כף סוכר חום
קורט מלח
נגיעונת של אגוז מוסקט
5 כפות פירורי קוקוס
2-3 כפות שמן קנולה
2 כפות סילאן או מייפל
מחבת טפלון
להוסיף לבטטה את המלח,סוכר, קמח, לטרוף את הביצה ולהוסיף גם כן , גם אגוז מוסקט ו-2 כפות פירורי קוקוס.
את 3 כפות פירורי הקוקוס הנותרים לפזר בתוך צלחת אחרת עמוקה או שטוחה.
לחמם מחבת טפלון ולהוסיף שמן קנולה. המחבת תתחמם על להבה בינונית בחום נמוך-בינוני.
בעזרת הידיים, ליצור מהעיסה בערך 13-14 כדורים קטנים , לשטח בעדינות ולהוסיף לשמן החם.
לטגן היטב 4 דקות מכל צד עד שהלביבות משחימות וקריספיות.
להוציא מהמחבת את הלביבות ולגלגל אותן מייד בתוך פירורי הקוקוס ולצפות היטב בקוקוס משני הצדדים.
להגיש על צלחת הגשה יפה ולהזליף בעדינות מייפל או סילאן.
חנוכהשמח.
עדכון הבוקר ביקרתי את אמא, שנאסר עליה לאכול מלח ,סוכר ואוכל מטוגן, יחד הכנו את אותן הלביבות בגרסת אפייה.
הלביבות נפלאות וטעימות מאוד – גם באפייה – אם כי אני חייבת להודות שאני מעדיפה את הגרסה המטוגנת.
לאפייה: יש לחמם תנור ל-200 מעלות, ל"ללטף" את הלביבות במעט שמן זית להניח על נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש – כ- 15 דקות.
הנה צילום של הלביבות האפויות:
אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה – בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.
בקרו אותנו בפייסבוק הסדנאות של פאני