לבשל עם הילדים בהתחלה היה קשה מאוד. המטבח הוא הממלכה שלי. האוכל לא היה מוכן בזמן, המטבח היה הפוך, הילדים מלוכלכים. אך עם הזמן פיתחנו שיגרה: איפה כל אחד עומד, מה כל אחד עושה והכי חשוב שמתי לב, שהאכלן הבררן שלי מוכן לנסות ולטעום חלק מהדברים, ביס פה, ביס שם אבל מוכן לטעום.
החיוך על הפנים שלו כשהוא מגלה שחלק מהדברים דווקא טעימים לו והחיוך על פניה של הקטנה שלי, שניתנה לה "הכניסה" לעולם המבוגרים – למכשירי החשמל, לבחישה על הגז הוא יקר מפז. כשהיא מבשלת איתי היא מתלכלכת מהשיער ועד הנעלים – ונהנית מכל רגע ואני למדתי שהכול נשטף במקלחת. המתכון מבוסס על מתכון נהדר של עדי כהן סימן טוב בשינויים קלים.
לביבות בטטה וקינואה
המצרכים:
2 בטטות אפויות מראש עם הקליפה
1/2 כוס קמח עדשים כתומות
1 כוס קינואה מבושלת מראש
2 כפיות רוטב סויה
1 טבלית ג'ינגר כתוש דורות
1 טבלית כוסברה קצוצה דורות
2 טבליות פטרוזיליה קצוצה דורות
2 טבליות שום כתוש דורות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות. במידה ומדובר ביום חורפי גם מדליקים במקביל את הדוד החשמלי.
מקלפים את הבטטות ומועכים לפירה, מוסיפים את הקינואה וקמח עדשים.
מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח/פלפל לפי הטעם – אין ביצים ולכן אין בעיה לטעום.
בידיים רטובות יוצרים לביבות: קטנות אם זה לארוחה חגיגית או ממש גדולות לארוחת המבורגרים משפחתית (מסורת שלנו).
מניחים את הלביבות על נייר אפיה משומן, משמנים גם מלמעלה קלות ולתנור ל-30 דקות, להפוך בחצי הדרך לאפייה שווה.
מכבים את הדוד ובזמן האפייה להכניס את הילדים למקלחת לקרצוף יסודי!
מגישים עם טחינה וירקות חתוכים ליד. אצלי אוהבים לטבול בטחינה, אז מכינים טחינה זריזה מכף טחינה גולמית איכותית, 2 טבליות תיבול לטחינה דורות מופשרות, מים בהתאם למרקם שאוהבים.
אני אוהבת להכין כמות גדולה של הלביבות ולהקפיא לימים עמוסים.
הכנו לכם גם סרטון של המתכון:
[youtube VElnxi6-yr0 nolink]