לביבות בטטה וכרובית פריכות ולא מטוגנות

כל כך הרבה לביבות היו בחנוכה הזה, אבל הלביבות האלה כל כך פריכות אפילו שהן לא מטוגנות! מעולות לחג וגם כתוספת לארוחת הצהריים

הלביבות האלה נהדרות בחנוכה אבל אצלנו אוכלים אותן כל השנה. הן פריכות, טעימות והכי חשוב – לא מטוגנות. השלב הכי קשה בהכנה שלהן הוא קילוף הבטטות והשלב הכי ארוך הוא זמן האפייה בתנור. בקיצור, לביבות מנצחות!

batata2

מבשלים בסיר עם מים ומלח עד להתרככות: כרובית אחת ו-3-2 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות.

מעבירים למסננת כדי להיפטר מכל הנוזלים וכשהכרובית והבטטות מתקררות מועכים במזלג. כך נפטרים מעודפי המים וגם מכינים את הירקות ללביבות.

מוסיפים 3-2 ביצים, רבע כוס קמח ומלח לפי הטעם ומערבבים היטב.

מגלגלים לכדורים (כמו כדורי שוקולד), מצפים בפירורי לחם, משטחים ומניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה.

מורחים על כל לביבה שמן באמצעות מברשת ואופים עד שהתחתית מזהיבה.

הן טעימות מאוד כמו שהן אבל עוד יותר עם מטבל שמנת ושמיר. 

בתאבון!