אם משווים את הבחירות לשינויים בחיים, לרבים מאתנו קשה לעשות שינוי, בין אם מדובר בעבודה, מצב אישי, משפחתי, או מגורים.
גם עם הרעיון של לשנות מנהיגות קשה, זה ברור, אחרי כל כך הרבה שנים מתרגלים. הכי נוח זה להיצמד למוכר ולידוע. אבל אולי, אולי יש שמץ של תקווה שהשינוי הזה יכול לגרום למשהו יותר טוב. אולי יש סיכוי שנסתכל על זה עוד שנה, שנתיים ונגיד, וואלה, זה היה שווה.
לפעמים אנחנו לא מצליחים לראות את השינוי כמשהו טוב. הפחד מפעיל אותנו, החשש שמה כבר יכול להשתנות, גורם לנו להישאר באותו מקום.
זה בדיוק כמו מקום עבודה, אנחנו נמצאים בו הרבה שנים, לא טוב לנו בו, נשחקנו לגמרי ובכל זאת, פוחדים לשנות, פוחדים מהלא ידוע, אז מעדיפים להישאר.
אבל רק אחרי שעושים שינוי, עולם חדש נפתח פתאום. מכירים אנשים חדשים, מנטליות אחרת, אפילו הדרך אליו חדשה ומסקרנת.
כמו כל שינוי, גם לשנות מנהיג, זה לא משהו פשוט, בפרט שלא מכירים את מי שיבוא וזה מאד להלחיץ.
כמו שינויים בחיים, גם כאן צריך לחשוב על היתרונות מול החסרונות. האם המנהיג החדש עונה לצרכים שלי? האם הערכים שלו תואמים לערכי המדינה, לערכים שלי ? האם מצבי האישי יכול להשתפר בעקבות השינוי ?
הרי ברור שבבחירות, מעבר לכל השיקולים הקרים, הבחירה נעשית על בסיס ריגשי ולא שכלתני. זו בחירה שקשורה לערכים שגדלנו עליהם בבית, לאמונות שמושרשות בנו, לא תמיד מבוססת על המציאות כפי שהיא היום.
לצערי, אני לא אוכל לממש את זכותי הדמוקרטית לבחור. נוסעת לחופשה שתוכננה זמן רב לפני שהממשלה התפרקה, לא הצלחתי להזיז אותה. לפחות התקזזתי עם הקול שלי
מעולם לא הייתי פעילה פוליטית. אך הפעם החלטתי להיאבק על קיומה של המדינה שלי, כמדינה דמוקרטית. זה הרבה מעבר לפוליטיקה, בכלל לא קשור לשמאל וימין ולדעות פוליטיות. אני בעד שכל אחד יצביע למי שהוא רוצה ובהתאם לאמונתו.
המאבק שלי הוא על ערכי יסוד שעליהם אמור להיות מושתת שלטון דמוקרטי כגון: חופש הביטוי, שוויון זכויות, מוסר, אהבת הארץ, ערבות הדדית, אמון, יושרה פנימית, צניעות, עזרה לזולת, אכפתיות.
כל אלה לצערי אינם קיימים היום בממשלה והם ייכחדו במידה ואותו שלטון ייבחר שוב.
הממשלה כיום היא לא ממשלת ליכוד. בליכוד היו אנשים טובים שביבי דאג להעלים אותם ולהשאיר את כל מי שלא מאיים עליו, את עושי דברו.
הפעם צריך לחשוב טוב, האם אנחנו רוצים שתהיה פה מונרכיה – שיטת ממשל שבה בראש המדינה עומד שליט יחיד המכהן, מרגע מינויו, לכל ימי חייו. לגיטימיות השלטון נובעת לרוב מכוח הורשה אך לעיתים גם מסיבות אחרות (מתוך מילוג). אם זה יהיה כך, אנחנו נהיה שעיר לעזאזל, נתינים של השלטון.
אם אנחנו רוצים לשקם את עצמנו, להיות מאוחדים, לשמור על חופש הביטוי ובכלל על החופש שלנו, נצטרך לבחור במנהיג אחר שידע לשמור על הדמוקרטיה, ולחזק אותה הרבה מכפי שהיא כיום.
רק לצורך תזכורת, דמוקרטיה היא צורת משטר שבה שותפים האזרחים בקביעת השלטון. שותפות זו נעשית קודם כל בפעולת הבחירות. הבחירות קובעות מי ניצח בתחרות על הרעיונות למיניהם, על התוכניות למיניהן, ועל המעשים שמבטיחות המפלגות הפוליטיות לאזרחים. תפקידה המהותי של הדמוקרטיה הוא להבטיח את שמירת זכויותיהם של כל אזרחיה ותושביה. בדמוקרטיה מתקבלות החלטות על פי הצבעת הרוב, תוך מחויבות לשמירה על זכויות המיעוט (מתוך מט"ח, המרכז לטכנולוגיה חינוכית)
אז רגע לפני שאתם מצביעים תנשמו עמוק ותהיו כנים עם עצמכם, מה באמת אתם רוצים למענכם ולמען עתיד ילדיכם. תפעלו ממניעים של אהבה ולא משנאה, תעצרו רגע ותחשבו, לא באופן אוטומטי, אלא מתוך חופש פנימי.
והעיקר, תזכרו שמחר בבוקר אנחנו כולנו נישאר פה, יחד. לנצח נחיה פה יחד וצריך שהיחד הזה יהיה הכי טוב שאפשר, למעננו ולמען הדורות הבאים.
אני מיקה, כותבת ועורכת תוכן, מנחת מיינדפולנס לילדים ולמבוגרים פגועי נפש.
מוזמנים באהבה לפנות אליי באמצעים הבאים:
מייל: mikaappelbaum@gmail.com
דף עסקי בפייסבוק: https://www.facebook.com/mikamindfulness