לא תרצח, לא תנאף, לא תאנוס!

במדינת ישראל נשים נאנסות כמעט כל יום. במקום לתקוף את הארגונים הפמינסטיים, צריך להקצות משאבים לטיפול בנפגעות ולהחמיר ענישה לאנסים, ללא הבדל דת, גזע, לאום או מצב כלכלי. ובעיקר עלינו לחנך את ילדינו לא לאנוס!

בעקבות פרשת האונס האכזרי של ילדה בת ה-7, שמסעיר את המדינה בימים אלה, עלו אצלי כמה תובנות שצריכות להיאמר או יותר נכון, להיכתב. במיוחד לאור העובדה שברשת מאשימים את ארגוני הנשים, שלכאורה "לא עושים מספיק" בעוד שפוליטיקאים עושים הון פוליטי על גבן של הנאנסות ויוצאים בהצהרות שמגבירות את השיסוי בחברה. זה ה רגע שעלינו לקחת אוויר ולזכור את מה שבאמת חשוב:

1. אונס הוא פשע מתועב!

חייבים למצוא את האשמים בו ולהעניש אותם בחומרה.

2. מי שאשם בביצוע האונס הוא האנס!

והוא זה שהחברה צריכה לשפוט, להוקיע, להאשים ולכלוא.

3. מי שנפלה קורבן למעשה האונס לא אשמה!

לא הנערה ששתתה בירה במסיבה, לא האישה שלבשה חוטיני אדום, לא הילדה שהסכימה לבוא עם דוד שלה לחדר השני, לא האישה הדמנטית שנתונה לחסדיהם של עובדי הסיעוד.

4. לנפגעות אונס לוקח זמן רב להחלים מהטראומה

ילדות שנפגעו-מינית בגיל הילדות, סובלות מפוסט טראומה מורכבת שפוגעת בכל מרכיבי החיים שלהן. חרדות, דכאון, ניתוק רגשי, רגשי אשמה, אובדנות, קושי בהשתלבות בעולם העבודה, זוגיות ועוד.

5. ארגוני הסיוע לנפגעות תקיפה מינית מטפלות בנפגעות כל השנה

 הן מפעילות קוים חמים, מלוות לטיפולים רפואיים, מלוות בתהליכים משפטיים, בקבוצות תמיכה, בלובי ציבורי, בחינוך למיניות בריאה בבתי ספר ובמקומות עבודה, בשינויי חקיקה.

הן מטפלות בנזקים שהאנסים גרמו 365 ימים בשנה! זאת העבודה שלהן!

ילדה בוכה ודובון (צילום: שאטרסטוק / HTWE)

 צילום: שאטרסטוק / HTWE

6. אונס הוא פשע חוצה מגזרים

 יש אנסים עם צוארון כחול וצוארון לבן, עם ציציות ופאות, עם כרס ובלי. לבנים, שחורים, יהודים, ערבים, נוצרים, חילונים, עשירים, ספורטאים, נכים, עניים ואפילו אנסים ממעמד הביניים. גם הנפגעות מגיעות מכל קבוצות האוכלוסיה. (וזה המקום לאמר שיש גם נפגעים).

7. מי שבוחר להשתמש בפשע מתועב כמו אונס כדי לגרוף הון פוליטי, לא באמת רוצה לעזור לנפגעות תקיפה מינית.

8. מי שמוקיע פושע שפל רק כשהוא מגיע מ"המגזר המתאים" ובכל שאר מקרי האונס לאורך השנה שותק, לא באמת מחפש צדק.

9. מי שתוקף נשים, שעושות עבודת קודש לאורך כל השנה, בטענה שהן לא מגנות מעשי אונס על רקע לאומני. הוא פוליטיקאי ציני שרוקד על דמן של הנפגעות! הנפגעות לא מעניינות אותו, רק ההון הפוליטי!  

10. במדינת ישראל נשים נאנסות כמעט כל יום.

במקום לתקוף את הארגונים הפמינסטיים, יש להקצות משאבים רבים כדי לטפל ולשקם את הנפגעות ולהחמיר ענישה לאנסים ללא הבדל דת גזע לאום או מצב כלכלי.

11. והדבר הכי חשוב שצריך לעשות כדי להלחם בתופעה, היא לחנך את ילדינו הרכים לכבד אחד את השני, וללמוד לקבל ולהעניק אהבה, באופן הדדי ללא כפיה.

או בקיצור עלינו לחנך את ילדינו לא לאנוס!