לא רק עוגות דבש

לכבוד ראש השנה בשלני יאמי מגישים מתכונים עם דבש – מנה ראשונה, עיקרית, קינוח וחלה אחת מופלאה. כי יש חיים גם מעבר לעוגת הדבש הקלאסית

בחורה עם מחשב נייד

סלט בורגול של גל פיינגולד. צילום: יח"צ

סלט בורגול של גל פיינגולד 

לפני חמש שנים, כשהחלטתי לצאת לדרך עצמאית ולבשל למחייתי, ביקשו ממני בשבוע הראשון הצעת מחיר לברית עם 70 איש. הגשתי הצעה שהיו בה 15 סוגים של מנות ראשונות וסלטים.

את כל המנות הכנתי מספר רב של פעמים, ורק את סלט הבורגול הזה, שהופיע בהצעה, לא רק שמעולם לא הכנתי, גם המצאתי אותו בעודי כותבת את התפריט "כי הוא נשמע ממש טעים ויש בו קשיו". אז הוא נשמע טעים גם ללקוחה שלא הסכימה להחליף אותו באף סלט אחר, וככה נכנסתי למטבח והתחלתי לשחק.

התוצאה היא סלט הדגל שלי, שלקוחות חוזרים ומזמינים וכשאני מארחת אני מכינה כמות משולשת, כי כולם רוצים טייק אווי הביתה. אז הנה הוא, סלט בורגול, קשיו, עשבי תיבול, חמוציות ופיצוחים.

הסלט קל להכנה, טעים בטירוף, מאד משביע ועם ערכים תזונתיים גבוהים.

>> לעמוד של גל באתר יאמי – המטבח של גל

רכיבים לכ-6 סועדים:

כוס וחצי בורגול

50 גרם קשיו

50 גרם שקדים מולבנים בצורת גפרור

50 גרם גרעיני דלעת

50 גרם גרעיני אבטיח

חופן שומשום

חופן זרעי פשתן שלמים

70 גרם חמוציות

צרור נענע

צרור פטרוזיליה

2 כפות שמן

1 כף דבש

2 כפות סילן

אופן ההכנה:

שמים את הבורגול בקערה מכסים במים רותחים ומניחים ל-10 דק.

בינתיים במחבת טפלון ללא שמן קולים קלות את כל הפיצוחים מלבד השומשום והפשתן.

כשהבורגול והפיצוחים מוכנים וקרים קוצצים את עשבי התיבול דק ומערבבים את הבורגול, פיצוחים (כולל השומשום והפשתן) החמוציות ועשבי התיבול, כאשר הכול מעורבב טוב, שופכים את הדבש והסילן, מערבבים מעט ומוסיפים את השמן.

מערבבים הכל היטב והסלט מוכן.

.

עוף עם ערמונים בדבש של נאוה טולדנו. צילום: הדס פרץ

עוף עם ערמונים בדבש של ורדה מורדו

שוקי עוף המתבשלים ברוטב של דבש ורוטב סויה וערמונים למשך כשעתיים עד שלוש על אש נמוכה.

מנה חגיגית ומצוינת לאירוח.

>> לעמוד של ורדה באתר יאמי – המטבח של יפה'לה

רכיבים:

6 שוקי עוף

 100גרם ערמונים קלופים וקלויים

1 בצל בינוני חתוך לקוביות

 4שיני שום קלופות שלמות

2 כפות דבש

 2כפות רוטב סויה

2 כוסות מים

מלח

פלפל שחור

פפריקה אדומה מתוקה

תבלין גריל עוף (לא חובה(

2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר את הבצל עם שמן הקנולה עד שנעשה שקוף. מוסיפים את שיני השום השלמות ומטגנים למספר שניות.

מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים קלות מכל הצדדים. מערבבים פנימה את רוטב הסויה, הדבש, המים, הערמונים והתבלינים.

לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה ומבשלים למשך כשעתיים עד שעתיים וחצי.

מידי פעם יש לבדוק שלא חסר מים.

ניתן להחליף את הדבש בסילאן.

.

שטרודל תפוחים בדבש של מיטל סייג. צילום: הדס פרץ

שטרודל תפוחים בדבש של מיטל סייג

קינוחי תפוחים תמיד היו תמיד אהובים עליי: טארט טאטן, פאי תפוחים קראמבל ומה לא. החלטתי לתת את הגרסה שלי לשטרודל תפוחים ומכיוון שהבצק האהוב עליי הוא בצק עלים (בדרך כלל עושים מבצק פילו) אז שילבתי. לי זה טעים מאוווווד.

>> לעמוד של מיטל באתר יאמי – כמו בבית 

רכיבים:

בצק עלים (שליש חבילה)

2 תפוחים ירוקים

2 כפות דבש

1 כף מייפל

1 כף חמאה

1 כף סוכר חום

חופן צימוקים/חמוציות

1 כפית לימון סחוט טרי

1 כפית קינמון

1 כפית קורנפלור

אופן ההכנה:

קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות.

במחבת שמים חמאה, סוכר חום, קינמון, תפוחים וצימוקים, מערבבים כ-3 דקות ומוסיפים לימון, מייפל ודבש, ומערבבים עוד כ-3 דקות.

מערבבים כפית קורנפלור עם 3 כפות מים בטמפרטורת החדר עד שנמס ומוסיפים למחבת מערבבים כחצי דקה ומעבירים את תכולת המחבת לכלי לקירור.

כשהתערובת קרה פורסים את הבצק עלים וממלאים בתערובת וסוגרים היטב (ניתן להדק עם חותכן או מזלג).

מפעילים תנור על טורבו 180 מעלות מראש ובינתיים חותכים באלכסון את החלק העליון של השטרודל (כ-10 פסים), מורחים ביצה, מפזרים מעט קינמון ומזלפים מעט דבש ומכניסים לאפיה של כ-40 דקות עד שמשחים מלמעלה ומלמטה.

מומלץ להגיש חם עם גלידת וניל.

.

חלת פרח עם דבש וצימוקים של ריקי יצחק. צילום: יח"צ

חלת פרח עם דבש וצימוקים של ריקי יצחק

במשך תקופה ארוכה ניסיתי לא מעט מתכונים לחלות עד שאחרי הרבה ניסיונות הגעתי למתכון המנצח שלי. החלות יוצאות רכות, מתוקות במידה וממש ממכרות.

תוספת הזיגוג מעניקה תוספת מתיקות והופכת אותן לחלות המושלמות בארוחת החג.

המתכון פרווה, וניתן להוריד את הביצים ולהפוך אותו לטבעוני.

>> לעמוד של ריקי באתר יאמי – המטבח של ריקי 

 רכיבים לחלה אחת בקוטר 26 ס"מ:

3.5 כוסות קמח לבן (ניתן להחליף מחצית מהכמות לקמח מלא)

1 כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרית

3 כפות סוכר

1 ביצה

½ כפית מלח

4 כפות שמן

4 כפות דבש

¾ כוס מים פושרים

¼ כוס צימוקים.

לציפוי:

ביצה

שומשום

לזיגוג דבש:

2 כפות דבש מדוללות בכף מים רותחים.

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח (חשוב!) לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.

מוסיפים את הסוכר, הביצה, השמן והדבש ומתחילים ללוש בוו הלישה במהירות בינונית.

מוסיפים את המלח ואת המים וממשיכים ללוש במשך כעשר דקות עד לקבלת בצק רך.

מוסיפים את הצימוקים ומטמיעים ולשים במשך דקה נוספת.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה-שעה וחצי).

לאחר התפיחה מחלקים את הכדור לשני חצאים, אחד גדול ושני קטן יותר.

מחצי הקטן יוצרים כדור גדול ומניחים במרכז התבנית.

מהחצי השני יוצרים 4-5 כדורים ומניחים מסביב לכדור הגדול בתבנית.

מורחים בביצה טרופה ובשומשום ומניחים מכוסה להתפחה נוספת של כ-40 דקות.

אופים בחום של 175 מעלות כ-25 דקות עד מתקבל צבע שחום.

כשהחלה יוצאת התנור מורחים אותה בזיגוג הדבש.

מחכים שתתקרר מעט ומחלצים מהתבנית.

>> רוצים להזמין אוכל ביתי מוכן לחגים ובכלל? מוזמנים לאתר יאמי. 

צילומים עוף, חלה ושטרודל: הדס פרץ. צילום סלט בורגול: משק 8

יאמי
יאמי הוא שירותי אוכל ביתי עד הבית. באתר יאמי ניתן להזמין אוכל ממגוון בשלנים ביתיים ולקבל שירות משלב ההזמנה ועד הארוחה וכן להתאים תפריט קבוע למשפחות לפי רצונות ותקציב. www.yummi.co.il | 03-7160699