לא רק לטבעונים: לביבות סלק אפויות

קל, מהיר וטעים טעים. כל מה שצריך להוסיף זה רק סלט קצוץ וטחינה ליד ואתם מסודרים

חמישי הגיע. חושבת מה יהיה על השולחן בשישי בערב. הקטנה כבר ביקשה שאכין שניצל תירס (תוצרת בית), על האש מתבשל מרק עדשים והראש לא מפסיק לעבוד. על השיש 3 סלקים, מסתכלים עלי, מחכים לתורם. במקום להכין עוד סלט סלק התחשק לי לביבות שאפשר לטבול בטחינה. אז הכנתי לביבות סלק אפויות. ההכנה קלה, קלה ומהירה. רק לערבב ולתנור.

promo_long

לביבות סלק אפויות
מצרכים:
3 סלקים בינוניים
1 חבילה מלוחה 5% של משוMASHU (זו לא גבינה, זה מוצר טבעוני ופרווה), (ללא חומרים משמרים, 100% טבעוני) (במקרר האורגני והסויה בסופר)
4 כפות קמח חומוס
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות מיץ לימון
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח (קמצוץ), פלפל שחור
.

 IMG_3539

.
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הסלקים עד שיתרככו. מורידים מהאש, מצננים, מורידים את הקליפה ומגרדים על פומפיה גסה לתוך קערה גדולה. משאירים בקערה את כל נוזלי הסלק.
2. לאותה קערה מגרדים גם את המלוחה 5% ומוסיפים את כל שאר החומרים. מערבבים היטב.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות – חום בינוני.
4. שמים נייר אפיה בתבנית של התנור. משמנים בשמן. יוצרים לביבות ומהדקים אותן היטב בין הידיים. הכי כדאי להשתמש בכפפות חד פעמיות ואז הידיים נשארות נקיות. מניחים על התבנית.
.

IMG_3516

.
5. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 30 דקות, הופכים את הלביבות וממשיכים לאפות עוד 15 דקות. מוציאים מהתנור ומגישים לצד טחינה.