לא רק בשבועות!

היא הגיע במיוחד כל הדרך מקנדה כדי לשתף במתכון נהדר לעוגת ספוג מצוינת לחלוק מהטיפים שלה ולפזר את החן.
מפגש קצר עם מאסטרית האפייה וכוכבת ערוץ food network אנה אולסון
ומתכון נהדר לעוגיות שוקולד שמתאימות לכל עונות השנה

הבחירה שלנו להחליט מה ממתין -באופק קרדיט תמונה- shutterstsck

נסיעה קצרה ברכבת הביאה אותי ל Bulthaup Culinary Academy לפגוש בסדנת אפיה יחודית את אנה אולסון, מאסטרית האפייה וכוכבת ערוץ ה food network  שמשודר בסלקום Tv.
אנה הגיע לביקור קצר פעם ראשונה לישראל יחד עם בעלה מייק, אותו פגשה במסגרת הסטאז' שלה לפני למעלה מ-20 שנה והיום הוא השותף המלא שלה, מסתבר שגם באירוח הסדנה שלה, בחביבות עבר בין כל השולחנות ענה לשאלות, סיפר בדיחות והנעים את זמנם של כל האורחים.
IMG_20170522_095449
בחן והרבה ממנו מספרת אנה שאת ההשראה שלה, האהבה למטבח גילתה ופיתחה בזכות סבתא שלה, אותה סבתא שהיתה קוראת לה למטבח להפשיל שרוולים ולעבוד, תוך כדי העבודה יחד ניחשפה להרבה סודות שעד היום עושה שימוש בחלק מהם ובנדיבות מלווה בבדיחות שיתפה בחלק גם אותנו.
אנה מתחילה את ההדגמה שלה עם מתכון שבדיעבד מסתבר לא כעוגת חנק בכלל אלא עוגת ספוג נימוחה וטעימה להפליא (כן מנסיון, אחרת לא היתי טורחת לשתף) כאשר בין השכבות היא מורחת בקרם שעמד בהקצפה קרוב לעשר דקות ומעורבב בתותים נהדרים שכדי לשמור על הטריות שלהם קבלו את טיפ #1 היא מוסיפה להם מעט ריבה שבהמשך תישמור על היציבות ובעיקר תמנע  מהנוזלים הטבעיים להרוס את המרקם.
IMG_20170522_112301
רואים שהיא מאד רגילה לעמוד מול מצלמות ולהדגים את הדברים הנהדרים שיוצאים לה מתחת לידיים, בעודה מורחת את הקרם אחרי בדיקה מדוקדקת את רמת ההכנה שלו היא מספרת שעל הסט יש לה מיקרופון שתלוי מעל הראש והתפקיד שלו הוא ממש להעביר את תחושת המרקם בעזרת הצליל שהוא מוציא, ככה גם שבירת הביצים ופיצוח של כל מיני מרכיבים אחרים אותם מוסיפה למתכון.
IMG_20170522_112451
כמו רבים לפניה, גם אנה ביומיים וחצי שהיא נמצאת בארץ לא יכלה שלא להחמיא לנו על מוצרי החלב האיכותיים שיש בארץ, ובכלל לשתף על חווית הביקור שלה כאן בישראל, תוך כדי שימוש במניירות של מארחת העבירה את העוגה לצינון בצד ועברה להכין עוגיות שוקולד שקצת מזכירות את העוגיות שלג, אבל בטוויסט מיוחד- תוספת של כפית חומץ בלסמי.
אחרי שהניחה את השוקולד לבן מארי, אמרה שמבחינתה היא יכולה לתקן הכל טיפ #2 על קצוות מקולפים או שרופים ניתן לשים אבקת סוכר, לה היא קוראת הקונסילר שכל קונדיטור צריך אבל, היא אומרת עד השוקולד כי שוקלד שרוף יזרק, כאן אין דרך לתקן.
ובאמת העוגיות, כמובן בבדיקה מדוקדקת שלי ושל בני הבית עבר את כל המבחנים וקיבל ציון מצוין- נימוחות, טעימות ואיכותיות והכי חשוב מהירות.
IMG_20170522_120622
לפני שניפרדתי ממנה סופית, שאלתי אותה אם יש משהו שחשוב לה להעביר לקוראים ולקוראות- מבחינתה היא אומרת עבודה במטבח ואפייה בפרט, זה הרבה סבלנות והתנסות, כי בסוף זה יצליח.
והזמנה גם להכנס לבלוג מומלץ מטעמה- lavender & lovage
מצרפת לכם את המתכון של העוגיות:
חומרים:
270 גרם שוקולד מריר
2 ביצים גדולות בטמפ' החדר
100 גר סוכר
130 גר אבקת סוכר ועוד קצת לעטוף את העוגיות
60 גר אבקת קקאו
1 כפית תמצית וניל
1 כפית חומץ בלסמי
כף קורנפלור
חצי כפית מלח
הכנה:
לחמם תנור מראש ל190 מעלות. להמיס 180 גר מהשוקולד בבן מארי ולהניח בצד.
להקציף את הביצים עם הסוכר, להוסיף וניל וחומץ ולהקציץ עוד מספר דקות, ברגע שמוכן לקפל פנימה את השוקולד הנמס.
להוסיף לקערה את שאר המרכיביםוללוש ביד עד להתיצבות.
לוקחים בעזרת כף חלק מהבלילה לתוך הקערה עם האבקת סוכר, ומגלגלים כדורים בגודל שרוצים, מומלץ קטנים כי נפתחים, משאירים רווח של מספר ס"מ ואופים כ-10 דק.