לא רק בחנוכה – לביבות תפוחי אדמה ומנגולד

עוד לא פגשתי מי שלא אוהב לביבות. הן רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ. אפשר להכין אותן כמעט מכל ירק אבל הן הכי טעימות כשיש בהן תפוחי אדמה ובשילוב עם עלי מנגולד – זוהי לביבה מנצחת.

מי לא אוהב לביבות? לביבות מכל ירק אבל במיוחד לביבות תפוחי אדמה.

אין כמו לביבה טובה כתוספת למנה עיקרית או כמנה בפני עצמה.

הפעם החלטתי להוסיף להן עלי מנגולד שמאז שגיליתי אותם ואת הטעם הנפלא שלהם, אני משתדלת להוסיף אותם לכל מה שאפשר.

levivot2

החומרים:

1 ק"ג תפוחי אדמה
1 חבילת עלי מנגולד
1 בצל גדול
3 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
מלח
שמן

אופן ההכנה:

1. קולפים ומגררים את תפוחי האדמה במגררת דקה, מעבירים למסננת ומאפשרים לתפוחי האדמה להגיר נוזלים כחצי שעה. לאחר מכן, סוחטים את תפוחי האדמה המגוררים היטב.

2. קוצצים את החלק הירוק בלבד של עלי המנגולד ואת הבצל.

3. מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, המנגולד והבצל ומוסיפים ביצים, קמח תופח ומלח. מערבבים היטב. אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.

4. מחממים שמן בגובה של כחצי ס"מ במחבת. כשהשמן חם, צרים לביבות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים.

5. מוציאים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג. מקררים מעט ואוכלים. מה אוכלים? טורפים!

בתאבון!