לאכול נכון בסתיו

בחורה עם מחשב נייד

מזונות לחורף

סתיו על פי הרפואה הסינית הוא זמן האסיף, עת לאסוף פנימה, לאגור מזון כדלק לחימום הגוף והזנתו בימים הקרים, זמן להתעטף, לשהות בביית יותר. בדומה לטבע אשר מתכווץ ומניע את התמציות שלו פנימה ולמטה כך גם האדם. עלים ופירות נופלים וזרעים מתייבשים. עשב האדמה מאבד את צבעו הירוק ונהפך לצהוב ויבש. כעונה המאופיינת באיסוף, הסתיו הוא זמן לארגן את האנרגיה שבנו ואת מחשבותינו שהיו פתוחות ופזורות יותר בעונה החמה.

אם אתם מרגישים שדעתכם מתפזרת, שקשה לשמור על מיקוד לאורך היום, מזונות בעלי טעם חמוץ יכולים לעזור לכם כגון לחם שאור, זיתים, מלפפונים, כרוב כבוש, שעועית אזוקי, חומץ, יוגורט, לימון, פירות חמוצים, תה מפקעות ורדים. את המזון אפשר ורצוי לבשל זמן רב יותר בחום נמוך. המזון צריך לכלול יותר דגנים, קטניות, זרעים וחלבון מהחי. הירקות הטובים ביותר יהיו ירקות שורשיים של פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, לפת בצל ושום.

מתוך הספרות הסינית העתיקה שנכתבה לפני אלפי שנים ניתן ללמוד:
"אלו שלא יצייתו לחוקי הסתיו עונשם יהיה פגיעה בריאות, עבורם החורף צופן בחובו קשיי עיכול ושלשולים."

להמלצות נוספות, לשאול שאלות צרו קשר עם dafna-e@013.net 052-6067007

ביבליוגרפיה:

אמנות הריפוי תזונה הסינית, אורון אופק

תזונת האדם , גוגנהיים

Nei Jing