כתר של מלכות – מאפה בשר מרשים

 7

לבצק שמרים

1/2 ק"ג קמח לבן מנופה

1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

כוס ורבע – כוס וחצי מים פושרים

שתי כפות שמן זית

למילוי

250 גרם בשר בקר טחון טרי

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

1 כפית בהרט

מלח, פלפל

2 כפות צנוברים

8

לציפוי

ביצה טרופה עם טיפונת מלח.

לקערת מיקסר יש להוסיף את הקמח , השמרים , שמן הזית והסוכר ולהתחיל לערבל. להוסיף את המים לאט לאט עד שהבצק דביק מעט . להמשיך ללוש את הבצק עוד כ-7-8 דקות ולהוסיף את המלח.

לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את נפחו.

בינתיים, על הכיריים לחמם מחבת רחבת שוליים להוסיף את הצנוברים ועל להבה בינונית לקלות אותם היטב עד שמזהיבים. זהירות – לא להתרחק מהכיריים שלא יישרפו ולהקפיץ או לערבב אותם כל הזמן , בערך כשלוש דקות.

להוציא את הצנוברים לתוך קערית.

להוסיף שמן זית למחבת ואת הבצל ולטגן על להבה בינונית עד שהבצל מזהיב. להוסיף את הבשר ולהגביר את הלהבה למקסימום, לטגן היטב את פירורי הבשר עד שמשחימים וכל הנוזלים מתאדים. להוסיף את התבלינים.

להוריד מהאש ולהוסיף לבשר את הצנוברים.

346

7

בינתיים לחלק את הבצק שתפח לשלושה חלקים. לרדד כל אחד מהם על משטח מקומח לאליפסה באורך של כ-40 ס"מ.

למלא כל אליפסה בשליש מתערובת הבשר שהתקררה, לגלגל ולסגור את הגליל. לצבוט היטב את הפתחים למעלה ולמעלה ואת הגליל לאורכו (למניעת בריחת המילוי).

ליצור עוד שני גלילים זהים.

לקחת כל גליל ולמתוח בעדינות על מנת להאריכו.

לקחת סיר פלא או תבנית עוגה דומה , לשמן היטב ולקמח. לנער ולהיפטר מעודפי הקמח.

להכניס את הצמה הקלועה לתור סיר הפלא ולחבר את הקצוות היטב תוך כדי צביטת הבצק שלא ייפתחו באפייה.

למרוח מעל הכל ביצה טרופה, לפזר סומסום שחור או לבן או שניהם.

להניח בצד מכוסה לתפיחה נוספת.

לחמם תנור ל- 180 מעלות וכשהתנור חם והצמה תפחה להכניס את התבנית לאפייה של כחצי שעה או עד שהמאפה משחים דיו.

חשוב , להניח את המאפה על רשת בשליש התחתון של התנור.

הערה למאפה שלי חלטתי עלי תרד תורכי וסחטתי היטב, פיזרתי את העלים על הבצק והוספתי מעליהם את הבשר. זהו שלב אופציונאלי ולא הכרחי .

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

9