דמיינו לכם, חבורה של אנשים, משפחה או חברים , מצטופפים סביב סיר גדול , או קדירת חרס או כל כלי אחר שסובל בישול ארוך (רצוי בתנור, אפשר על אש גלויה).
דמיינו לכם, שקר בחוץ, גשם זלעפות, הבית חמים ונעים. חבורה של אנשים מורעבים.
לחם טרי פרוס ממתין.
סלט ירקות גדול, עשיר.
כוס יין.
עכשיו דמיינו, איך מרימים את המכסה בזהירות ואל החדר מסתלסלים ,מתפתלים ריחות לא מהעולם הזה.
ירקות, יין, עשבי תבול, נתחי בשר. הכל בושל בשעות ארוכות.
הנתון הכי מדהים בחגיגה המעלפת הזו, שהכנת התבשיל אורכת כמה דקות בלבד. אח"כ הוא מונח בקרבי התנור לכמה שעות, או על הכיריים לבישול ארוך.
זהו.
ויש לכם קדירה.
הקדירה הזו היא של פקעות שומר, ארטישוק ירושלמי, גזר וכלרבי.
אפשר להשמיט, להוסיף, להחליף את כל ירקות השורש לפי טעמכם. השיטה לא משתנה.
ל-5 אנשים
מה?
1 ק"ג קוביות צ'אך, שריר, כתף, צלעות וכל בשר לבישול ארוך יתאים.
2 פקעות שומר שטופים חתוכים ל-4
2 כלרבי שטופים, קלופים, חתוכים ל-4
2 גזרים, קלופים, חתוכים ל-4
2 בצלים לבנים קלופים ופרוסים גס.
6 ארטישוק ירושלמי שטוף וקלוף.
2 עגבניות אדומות ובשלות קצוצות דק (אפשר להחליף בשתי כפות רסק עגבניות).
4 שיני שום
4-5 כפות שמן זית
טימין.
2 כוסות יין אדום .
1 ליטר ציר עוף או בקר או מים רותחים.
מלח, פלפל .
איך?
בסיר גדול (רצוי כבד ), להוסיף 4 כפות שמן זית. לטגן את קוביות הבשר עד שהן משחימות. להוציא.
להוסיף את הירקות , למעט העגבניות והטימין, לטגן ולהשחים.
להחזיר את הבשר, להוסיף את היין, להרתיח על אש חזקה 2-3 דקות. להוסיף את הציר או המים. להרתיח.
על פני המים יווצר קצף עכור מעט, לנקות את הקצף בכף גדולה ולסלק אותו מהסיר.
להוסיף את הטימין, עגבניות, מלח, פלפל ולהרתיח.
בשלב זה אני אוהבת להעביר לקדירת חרס עם מכסה , להכניס לתנור שחומם מראש על 150 מעלות ולבשל כשעתיים-שלוש.
על הבשר והירקות אני מהדקת נייר אפייה, מעליו את מכסה הקדירה.
אפשרי להשאיר בסיר המקורי, לבשל על אש קטנה 2-3 שעות (תלוי בסוג הבשר)
לבדוק מידי פעם , אם חסרים נוזלים להוסיף מעט מים רותחים.
אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור "עקוב אחריי" למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.