כשמתחשק פסטה

עד שנפטרתי מכל הסוכרים והמזון המעובד? עד שנפרדתי מכל הקילוגרמים? עד שהתאזנתי? את רוצה שאוכל פסטה?

היא נכנסה אלי לקליניקה עם רבע חיוך, התיישבה בכבדות על הספה ואמרה : "כל מה שמתחשק לי זה פסטה"

לרגע הייתי המומה, יושבת מולי אישה שעברה גיהנום: גירושים קשים, מחלה אוטואימונית נוראית, עודף משקל שגרם לה לא לקנות אף בגד למעלה משנה  – את הכל היא ניצחה.

המחלה נסוגה, אפילו הרופאים המומים איך נס כזה קרה.

הקילוגרמים נשרו (22 ק"ג בשנה)

אפילו אהבה חדשה בחייה, עם גבר מכיל, מפרגן ואוהב.

וכל מה שחסר לה כרגע זה פסטה?

"מה הבעיה?" שאלתי . "מה רע בפסטה?"

"את רוצה ששוב אפול?" ענתה "עד שנפטרתי מכל הסוכרים והמזון המעובד? עד שנפרדתי מכל הקילוגרמים? עד שהתאזנתי? את רוצה שאוכל פסטה?"

"זה בדיוק מה שאני רוצה שתאכלי", פסקתי ללא היסוס "תאכלי פסטה, בתנאי שתיהני".

עוד באותו הערב היא שלחה לי תמונה שלה עם קערת פסטה מושלמת  – בחרה  בפסטה איכותית, והוסיפה לה  רכיבים תזונתיים מירקות  והרבה ירק.

IMG_7189

"מיד מתכון", ביקשתי. גם לי מתחשק פתאום פסטה.

יצא מעולה, לכן משתפת אתכם במתכון שיהיה גם לכם, לרגע כזה, כשמתחשק פסטה

מה צריך?

פסטה שאוהבים (ממליצה מכוסמין או מקטניות)

1 בצל קצוץ

1 בצל ירוק קצוץ

10 פטריות קצוצות  (אפשר מסוגים שונים) או בשר טחון

¼  כרוב קצוץ

1 גזר מגורד

לרוטב : לטחון במעבד מזון צרור בזיליקום, פטרוזיליה ושום

או

2 טבליות  עשבי תיבול של דורות

2 טבליות  רוטב פסטו של דורות

 IMG_8467

אופן ההכנה:

מבשלים בסיר עם מים רותחים פסטה

במחבת גדולה מאדים קלות את הבצל עם פלפל ומלח

מוסיפים את הבצל הירוק, הפטריות או הבשר, הכרוב והגזר – ומערבבים כ – 5 דקות

לאחר שהפסטה מוכנה, מסננים את המים וגם את הפסטה למחבת.

מוסיפים את טבליות עשבי התיבול והפסטו.

 IMG_7190

דורית יצחק
בוגרת תואר ראשון Bsc בביולוגיה (אונ' תל אביב) ולימודי רפואה סינית בקמפוס ברושים שבאוניברסיטת תל אביב בעלת קליניקה לרפואה סינית דיקור, צמחי מרפא ותזונה ברמת אביב.