כשכל החושים פועלים יחד מתרחש הקסם

מכינה, מסדרת, שוטפת, מקלפת, חותכת, מחכה, מתרגשת.
מגיעים, נבוכים, שותים, משתחררים.
חותך, דומע, מוסיף, מטגן, מתבל, טועם, יושבים, אוכלים, צוחקים, נהנים

הכל מוכן לסדנה מקסיקנית
הכל מוכן לסדנה מקסיקנית

חשבתי, החלטתי, פרסמתי, נרשמו.

הקלדתי, הדפסתי, קניתי, סידרתי, שטפתי, קילפתי, חתכתי, ארגנתי, חיממתי, הנחתי,  סחטתי, מזגתי, ישבתי.

הכל מוכן לסדנה מקסיקנית
הכל מוכן לסדנה מקסיקנית

פתאום דפיקה בדלת!

מה כבר הגיעו? איך יהיה? האם יאהבו? יהיה להם טעים? הסדנה תזרום?

אני אהיה מעניינת? הכל מוכן? זכרתי להכין הכל? הם יהיו סקרנים? אולי ישאלו שאלה שלא אדע לענות עליה?

יהיה בסדר! את נהדרת! ברור שיאהבו!

נושמת,

מחייכת,

פותחת את הדלת,

ברוכים הבאים לדרום אמריקה, איזה כיף שאתם פה!

מפגש פרלמנט אצלי בבית לסדנה
מפגש פרלמנט אצלי בבית לסדנה

ככה בדיוק כל סדנה שלי מתחילה: מחליטה על תפריט, מפרסמת, מכינה את כל המצרכים לפי המנות, עורכת את השולחן, מפעילה את המוסיקה ואז מתחילים הפרפרים בבטן, כמו לפני בליינד דייט (לא שהייתי בכאלו אבל יש לי הרגשה שזו התחושה).

PHOTO-2019-01-24-10-47-11 7
מסבירה איך להכין אמפנדס

כמה דקות אחרי התחלת הסדנה אני כבר לגמרי שקועה בהסברים על המטבח הלטיני, סיפורים על השליחות, שמות של מנות אקזוטיות נזרקות לאויר: לומו סלטדו, פאו דה קז׳ו, סביצ׳ה, אלפחורס, כאוסה לימניה ועוד. השיחה קולחת ואנחנו עסוקים בלחתוך, לבשל ולטעום. כל החששות שלי כבר נמוגו ואני מתחילה להרגע. האורחים מתכבדים בנישנושים הלטיניים, מתמוגגים מהטעמים, שותים פיסקו סאוור טעים, זזים לפי המוסיקה, מחייכים, צוחקים ,לומדים, נהנים וכמובן אוכלים.

הכל מוכן! מתיישבים לאכול
הכל מוכן! מתיישבים לאכול

אני יודעת שכאשר כל החושים שלנו פועלים יחד הקסם מתחיל להתרחש. ואיזה קסם זה שאנשים שמעולם לא שמעו על המטבח הלטיני, לא ביקרו בדרום אמריקה מתחילים להתאהב במטבח הלטיני.

רוצים גם להתאהב במטבח הלטיני? להגיע לדרום אמריקה מבלי להחתים את הדרכון?

אני מזמינה אתכם לאחת מהסדנאות שלי, כל הפרטים כאן

ויקי גורשטיין
נעים להכיר, אני ויקי גורשטיין. לפני שהגענו לשליחות בצ׳ילה הייתי בטוחה שהאוכל הלטיני הוא בעיקר אמפנדס, אלפחורס ואסאדו. כמה לא הבנתי וכמה התאהבתי. 
התאהבתי באנשים, בנופים, במוסיקה ובשמחת החיים. התאהבתי באוכל ובאלכוהול וידעתי שאני חייבת להעביר את זה הלאה, לגרום לעוד ועוד אנשים להכיר מקרוב ולהתאהב כמוני בתרבות האוכל הלטיני.