כשהשף דניאל כץ מזמין להתארח, לא כדאי לפספס את התענוג

יין מעולה, חברה טובה ובעיקר אוכל משובח, כל מה שקרה לי בערב מטריף אחד בחיפה.

מנות ראשונות עם שילובים מפתיעים / צילום: לירון פיין

כשהייתי קטנה, ארוחות חג היו הדבר הכי מרגש בעולם. בתור בת למשפחה בה לאחד ההורים יש 7 אחים ולשני יש אחות אחת, החוויות היו שונות לחלוטין. בשנה אחת הייתי מוצאת את עצמי ליד שולחן עגול עם עשרה אנשים במקרה הטוב ורגל קרושה במקרה הרע, ובשנה אחרי 50 איש היו מסובין סביב שולחנות ארוכים וערוכים, כשהשולחן הראשון מתחיל במטבח והאחרון גולש למרפסת. אין ספק שהחוויות היו שונות לחלוטין ובכל אחת מהן הצלחתי למצוא את הדברים הטובים, ניהלתי שיחות שמנהלים רק בערבים שכאלו ואכלתי אוכל טוב. אבל יש משהו מדהים בחוויה ההיא של השולחנות הארוכים, עם השיחות המתפתחות, הבטן המנופחת והאוכל שלא מפסיק לזרום לצלחת.

שולחן ערוך בשולחן ארוך / צילום: לירון פיין
שולחן ערוך בשולחן ארוך / צילום: לירון פיין

אם יש משהו שקשה לי לסרב לו זה אוכל וכאמור, אם מדובר בחוויה שמערבת גם חברה טובה, אין ספק שמדובר פה בצ'ופר אמיתי בשבילי. לכן, כשסיפרו לי על הקונספט של השף "דניאל כץ מארח", הייתי חייבת לבדוק את זה מקרוב. מזל שבסלונה הסכימו איתי ושלחו אותי לשם.

מעבר לעובדה שדניאל כץ הוא איש מקסים, עם סיפור חיים שלא היה מבייש אף טלנובלה, הוא באמת שף. הוא יודע לבשל והוא יודע לפנק והכי חשוב, הוא עושה את זה מכל הלב. הוא התחיל כשף במלונות ומסעדות וכך לאט מצא את עצמו מתנער ממקומות שפחות התאימו לו והחליט לעשות מה שהוא באמת אוהב: לארח במלוא מובן המילה.
הקונספט הוא שולחן ארוך (מינימום 10 אנשים, מקסימום 30) של אנשים שמחים, אכלנים ודברנים. דרך מטבח קטנטן ממנו לא מפסיקות המנות לנוע, יוצא קסם מהסירים היישר לתוך הצלחות של האורחים שאחרי כמה דקות מרגישים לגמרי כמו בבית.
התחלנו את הערב בהרבה יין וסיפורים, שהתחילו לזרום עם היין. על השולחן כבר חיכו לנו מנות מגרות שהריח שלהן עטף כבר את חדר המדרגות, מזל שמדובר בקומה ראשונה. היו שם ממרחים שלא טעמתי מעולם ולא שמעתי עליהם קודם לכן, כי אחד הדברים שדניאל אוהב לעשות, זה להמציא מנות ושילובים. מה למשל? לצד ממרח גזר קרמל ונענע, לא יכולתי גם להפסיק להתענג על ממרח הטחינה פקאן שאותו ניגבתי עם לחם, שהוא בעצם עוג, שהיא בעצם מאפה מדהים.
היו סלטים נהדרים אבל אחד מהם שבה את ליבי ממש ואני לא מרשה לכם לפספס – קרפצ'ו חציל עם שיערות חלבה (!), טבעות צ'ילי ובלסמי. משוגע!
היו גם גבינות תוצרת בית, סלטים מבית סבתא (שאת המתכונים הוא מאלתר רק מהטעם והזכרון, לעולם לא רושם) ומגוון סוגי לחמים.

מנות ראשונות עם שילובים מפתיעים / צילום: לירון פיין
מנות ראשונות עם שילובים מפתיעים / צילום: לירון פיין
מנוחת הלחם / צילום: לירון פיין
מנוחת הלחם / צילום: לירון פיין
אוכל משובח שלא נגמר / צילום: לירון פיין
אוכל משובח שלא נגמר / צילום: לירון פיין

אחרי ששבענו לחלוטין הבנו שאנחנו עוד לפני שלב המרק אפילו (אבל זה רק כי עשינו טעות ולא הפסקנו לנשנש מהמנות הטעימות מדי, אי אפשר שלא!)
אז כאמור התמלאתי ומיד עשיתי את המעשה הנכון והמשכתי בכל זאת לאכול. מרק העדשים היה כיפי ומלא בטעמים ועל הדרך קיבלנו את הסיפור המרגש מאחוריו.

מרק עדשים שלא תשארו אליו אדישים / צילום: לירון פיין
מרק עדשים שלא תשארו אליו אדישים / צילום: לירון פיין

אחר כך נכנסו ברצף המנות העיקריות המעולות – פולנטה עגבניות מיובשות ופטריות שיטאקי, מאפה פילו הודי במילוי אפומה ותפו"א, פילה אמנון בקוקוס ולימון, דלעת ערמונים עם קינואה וסלק ואם כל זה לא מספיק, אז דניאל הפליא והכין כנאפה פטריות ופלפלים. (טעמתם פעם כנאפה לא מתוקה??)

דלעת ערמונים עם המון הפתעות / צילום: לירון פיין
דלעת ערמונים עם המון הפתעות / צילום: לירון פיין
דג אמנון בקוקוס ולימון או בקיצור - יאמי! / צילום: לירון פיין
דג אמנון בקוקוס ולימון או בקיצור – יאמי! / צילום: לירון פיין
טעמתם פעם כנאפה לא מתוקה? / צילום: לירון פיין
טעמתם פעם כנאפה לא מתוקה? / צילום: לירון פיין

אפילו שבשלב זה כולנו כבר היינו עם הכרס בחוץ ועם חיוך של אנשים ששתו הרבה יין, כשדניאל שאל אם אנחנו ערוכים למנות אחרונות, אמרנו כן בלי להתבלבל. כי לקינוחים כידוע, יש קיבה נפרדת וזה לא מיתוס.
אנחנו זכינו לטעום את שטרודל הגבינות והצימוקים (טעים טעים טעים!!) ואת בריוש השמרים המשובח. על הדרך לגמנו תה צמחים ונשנשו את ריבות הבית המעולות בדרך הכי כיפית שיש: עם כפית!
איכשהו הצלחנו להקים את עצמנו ולהפרד אבל לא לפני שקיבלנו חיבוק מהשף ומתנה קטנה וקסומה- ריבה ביתית מתוקה ואישית!

דניאל מפנק מפנק מפנק / צילום: לירון פיין
דניאל מפנק מפנק מפנק / צילום: לירון פיין

מומלץ בחום ובקור ובכל מזג אויר.
מחיר לסועד 200-250 ש"ח. טלפון להזמנות: 054-8076301 דניאל.

לירון אלנקוה פיין
מבלגרת, מסטטסת, מקשקשת. אמא ל-2 מופלאים והבעלים של ROOME - חדרי קונספט מקוריים.