כשהקטנים מפנקים את ההורים בפסטה בולונז מהסרטים

למרות פשטותו, מתכון הבלונז שאף פעם לא מאכזב וטעים לחך מבוגרים וילדים כאחד

האוכל הכי טעים יוצא כשאנחנו מבשלים יחד. הצחוקים, הציפייה, חווית הביחד- יוצרים אוכל עם תיבול מיוחד של משפחה. הילדים מאוד אוהבים לעזור ולקחת חלק, ולמרות שהנטייה הטבעית שלנו לעשות במקומם, כדי שיהיה נקי יותר, מהיר יותר ועוד כל מיני ירקות- כדאי להתאזר בסבלנות. ככל שהניסיון והילד יגדלו – האהבה הזו לקחת חלק, לטעום דברים חדשים, לנסות, לתת מעצמך לאחר, לאלתר- תלך ותגדל. בימים כשאין לנו חשק לצאת מהבית, הכנת אוכל משותפת היא בהחלט הפעילות המעודפת עלינו.

דניאל מבשל בולונז
מתכון:

מצרכים

לספגטי:
1 חבילה ספגטי מספר 5 או 7
½ סיר מים רותחים
1 כפית שמן זית
1 כף מלח שולחן
הטיפ: להוסיף כפית שמן למי הבישול, ואז לא צריך לשטוף את הפסטה כשהיא מוכנה

יובל מציגה את המרכיבים

להכנת הרוטב:
1 כף שמן
500 גרם בשר בקר טחון (אונטר-ריב)
1 גזר מגורד דק-דק
1 טבלית בצל קצוץ מטוגן של חברת "דורות"
1 טבלית שום כתוש של חברת "דורות"
1 קופסה קטנה (260 גרם) רסק עגבניות
1 כוס מי-בישול של הפסטה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל גרוס
1 כפית סוכר
2 כפיות פפריקה
קורט תבלין איטלקי
½1 כוסות מים רותחים
*ניתן להוסיף פרמזן לפי טעם למי שלא שומר כשרות

להכנת הספגטי: מרתיחים מים בסיר, מוסיפים כפית שמן זית וכף מלח, ומבשלים את הספגטי למשך על פי ההוראות שעל האריזה. שומרים כוס מי בישול ומסננים.
יובל מבשלת בולונז
להכנת הרוטב: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים 1 טבלית בצל קצוץ ו- 1 טבלית שום כתוש, ומטגנים קלות.
מוסיפים את הגזר המגורד, ומטגנים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב כדי לפורר את גושי הבשר.
כשהבשר משחים מוסיפים את רסק העגבניות, מים רותחים ומי בישול של הפסטה, וכעבור מספר דקות מוסיפים תבלינים (מלח, פלפל, פפריקה, תבלין איטלקי, סוכר). מבשלים עוד 20-15 דקות עם מכסה ועל אש קטנה. לקראת סיום הבישול, בודקים את כמות המים ותבלינים ומתקנים לפי צורך.
מוזגים את הרוטב על הספגטי.
למי שלא שומר כשרות, ניתן לגרד פרמזן מעל.

לצפייה בסרטון ההכנה:

[youtube eERPqRL1Dgs nolink]

בתאבון!
המנה הסופית של בולונז
המנה המוכנה