לפני כמה חודשים, קצת לפני חג המולד, ביקרתי בברצלונה עם אמא שלי והתענגנו על סצינת האוכל המקומית. החל מהדוכנים הססגוניים בלה בוקריה, דרך סדנת בישול פאייה עם שף מקומי ועד מסעדות שף מדליקות וחדישות. נשאר לנו טעם של עוד בפה והפעם הבא תהיה למדריד. היה זה רק הגיוני שאקח איתי את אמא לפאסטל.
בימים אלו מתקיים אירוע Special Edition Round Tables by American Express במסעדת פאסטל; אשר מארחת את שף פרננדו דל סארו ממסעדת קאסה חוזה, בעלת כוכב המישלן, ממדריד.
במשך ארבעה ערבים (5-8 למרץ) מוגשת ארוחת טעימות ביצירת שני השפים – תפריט מיוחד ששף תוואקולי ושף דל סארו ייצרו ביחד.
בתוכניה היה כתוב כך: "שף פרננדו דל סארו מגיע ממסורת משפחתית ארוכה של בישול ספרדי על טהרת תוצרת מקומית. הוא מקפיד בקנאות על איכותם של חומרי הגלם ומציע ללקוחותיו אך ורק את אלו שבשיאם. הוא מתמקד בעיבוד של ירקות ועשבי תיבול בשלל צורות הגשה וסגנונות בישול, תוך שמירה על המתכונים הספרדיים המסורתיים".
נשלחתי לבדוק על מה כולם מדברים וחזרתי שבעה ומאוהבת 🙂
קבלנו מקומות מצוינים, על הבר עם נוף למטבח. השקפתי על השפים החמודים והם השקיפו עליי בחזרה.
ועכשיו, מתחילים. קודם כל – קוקטייל. אני עם אמא, היא נוהגת.
מתוך תפריט קוקטיילים שהורכב במיוחד לאירוע בהשראת המטבח הספרדי, בחרתי ב RUSH HOUR: וודקה גרייגוס, ליקר סן ג'רמיין, ליים, טוניק וסלק עם עלי אנדיב סגולים ופרח.
הוא היה נהדר ובדיוק מה שהייתי צריכה אחרי הRUSH HOUR האמיתי בכבישים בדרך לת"א מקיסריה.
מתוך תפריט הארוחה העשיר יכולנו לבחור כל אחת:
2 פינצו'ס (נשנושים), מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. כמיטב המסורת הספרדית, הכל הוגש כטאפאסים ויכולנו לחלוק בינינו את המנות כדי לטעום כמה שיותר 🙂
לנשנושי הפתיחה בחרנו:
1. פלפל דובדבדבן, זיתים ירוקים וזיתי בומבה 2. סלט ביצים של מאמא חוזה 3.מולים חלוטים ביין לבן, שמן זית ופטרוזיליה 4.פאן טומאט (בגט עם מטבל טפנד עגבניות, שום ושמן זית)
וקבלנו גם פלפל טינקרבל כפינוק.
כל הפינצ'וס היו נהדרים, אבל אהבנו במיוחד ובמפתיע את הפאן טומאט.
למנות הראשונות בחרנו:
1. "בראבס ראטה" – תפוחי אדמה בחמאת קוקוס, מוסר פרא כבוש, סלסה של עגבניות טמרילו וצ'ילי
2. הרינג בחמאת יוזו ואצות, בצל חום, סלסה צ'ילי ירוק חריף וסליקורניה.
המנות הראשונות שבחרנו היו יותר למיטיבי לסת. טעמים חזקים ומעניינים שלא כל חיך תדע להעריך. ההרינג היה נהדר, אבל יותר משני ביסים לא יכולתי לאכול ואת הבראבס חיסלנו עד כלות.
למנות העקריות בחרנו:
1. פוצ'אס, תבשיל שעועית לבנה, אורגנו, ספריבס טלה וחמאת צ'וריסוס.
2. תמנון קלמרי עם שעועית חרוכה, קייל, עלי קארי, קרם צנובר, לימון וקרם דלעת.
המנות העקריות היו ללא ספק פסגת הערב. מרהיבות וטעימות. עשירות בטעמים שלא פוגשים כל יום.
בשלב הקינוחים לא ממש היה לנו כבר מקום בבטן, אז הברמן המקסים סייע לנו להוריד את האוכל עם צ'ייסר ליקר מגניב כלשהו, שהיה גם טעים וגם מועיל.
אני באופן כללי משתדלת שלא לומר 'לא' לאלכוהול ואמא מנומסת מכדי לסרב לברמן. אז שתיתי גם את שלה. כזו אני, מקריבה.
ואז בחרנו לנו 2 קינוחים:
1. ברולה "ארוס קון לאצ'ה" – אורז חרוך מבושל בהדרים, קינמון וניל וסורבה תפוז מולנסיה.
2. מוס שוקולד, טוויל קקאו, בוראג' ונענע.
נכון שהקינוח הראשון נראה לא משהו? ובכן, אחרי הביס הראשון בקשנו להחליף את מוס השוקולד בעוד מנה כזו.
היינו כנראה ממש חמודות, כי הביאו לנו עוד אחת, אבל השאירו גם את מוס השוקולד. באמת שלא היה לנו מקום בשבילו.
העדפנו לנצל כל טיפת מקום אחרונה בבטן עם עוד ביס מה"ארוס קון לאצ'ה". מנה פשוט מטריפה, עם טעמים עדינים ומשגעים.
היה פשוט נפלא. שבעות ומרוצות יצאנו לכיוון הבית, לא לפני שהספקתי לקבל מהשף האורח מתכון!
סלק אפוי במלח שחור ברוטב של סלק חרפרף – emolacha asada en sal negra y aji de remolacha
סלקים
2 סלקים שטופים היטב
מלח שחור: מערבבים מלח ים דק ואפר פחם
אופן הכנה: עוטפים את הסלק במלח וצולים בחום גבוה בתנור, זמן עשייה בהתאם לגודל הסלקים (בין 40 דק לשעה).
Aji סלק (רוטב חריף שעשוי מפלפלים)
1/2 סלק אפוי
1 בצל סגול
1 גרם תמרינדי
שומשום
1/2 פלפל חריף אדום
10 גרם שמן אבוקדו
אופן ההכנה: קוצצים דק דק ומערבבים את כל המרכיבים יחד. שומרים בטמפרטורת החדר.
רוטב דומדמניות
1 בצל לבן קצוץ
50 גרם שמן זית כתית
150 דומדמניות שחורות קפואות
100 גרם ציר בשר
אופן ההכנה: על מחבת קטנה, לטגן את הבצל הקצוץ עם השמן זית, להוסיף את דומדמניות ואז את ציר הבקר. להביא לרתיחה ולבשל עוד בישול קצר עד שהרוטב נהיה סמיך. להוריד מהאש ולתת לזה להתקרר.
הגשה:
מורחים עם מברשת את רוטב הדומדמניות על הצלחת, מניחים את הסלק החם עליו ואז מזלפים בזהירות את הרוטב ה- AJI.