כשבן הזוג הנבגד שומר על הבגידה בסוד

לאחרונה הגיעה אלי שיחת טלפון שהפתיעה אותי. בעל סיפר לי שלפני מספר חודשים תפס את אשתו בוגדת בו עם חברו, ועד היום לא פתח את הנושא בפניה או בפני מישהו אחר.

קודם כל הופתעתי מהקיפאון שלו, מהבחירה שלו לשמור על הסוד. בגידה של בני זוג הם משבר אמון מטלטל, המזעזע את כל האני הפנימי. איך יתכן לשמור בפנים רעידת אדמה שכזו ועוד מפני בן הזוג הבוגד?.

אוסיף לכך, כי הבעל ראה את הבגידה במו עיניו. כמו בסרטים, הוא נכנס יום אחד הביתה מוקדם מהרגיל, שמע קולות מהמקלחת, ראה מה שראה, הסתובב ויצא בשקט מן הבית.

איך מגלים בגידה?

ממה שאני שומעת בחדר הגישור הזוגי, מרבית הבגידות מתגלות באמצעים אלקטרוניים (דוא"ל או מיסרונים) ולא במראה עיניים. לאחרונה אמרה לי אישה שתפסה מיסרונים רומנטיים של הבעל למאהבת ונפגעה עמוקות ממה שראתה: "לי בחיים הוא לא כתב כאלו דברי תשוקה ואהבה ואנחנו נשואים 18 שנים". אז תארו לכם, לראות את בן הזוג מקיים יחסי מין עם מישהו אחר בבית שלך ולא להקים קול זעקה!.

למה הוא לא סיפר?

לא רק שהבעל לא התעמת עם אשתו, הוא גם לא סיפר לאף אחד עד עכשיו, בחלוף מספר חודשים מהמקרה. הוא אמר שהוא רצה להיות בטוח שיש ביניהם קשר מתמשך ולא מדובר במעידה חד פעמית. הוא גם לא רצה לפגוע באשתו של החבר, והכי חשוב, הוא אוהב את אשתו, יש להם 4 ילדים, והוא מפחד שהגילוי עלול להביא לכך שהם יפרדו.

כששאלתי אותו מה זה משנה לעניין הגילוי אם הקשר חד פעמי או מתמשך- הרי זוהי עובדה שהתקיימה בגידה, הוא אמר שמבחינתו אם מדובר במעידה חד פעמית זה משהו שהוא היה יכול לשכוח, אבל לבגידה מתמשכת יש יותר השלכות. כיום הוא לא בטוח בסוג הקשר ביניהם.

למה הוא התקשר אלי?

הוא ביקש לדעת אם גישור זוגי יוכל לעזור להם להישאר יחד. הוא שאל אותי מה הסטטיסטיקות לגבי המשך חיים זוגיים לאחר בגידה.

לאחר שהסברתי לו מה ההבדל בין טיפול זוגי לגישור זוגי, הפניתי אותו קודם לטיפול פרטני. בן זוג שעבר מה שהוא עבר והתנהג כמו שהוא התנהג, צריך קודם כל לברר עם עצמו למה הוא הגיב כפי שהגיב? ממה הוא מפחד- מעצמו? מבת הזוג? מהעימות עם בת הזוג? מפרידה? או ממשהו אחר?, מתי הזמן הנכון בשבילו לפתוח את הסוד ובפני מי? ויש לו עוד הרבה שאלות לברר עם עצמו בטרם יפנה לבת הזוג ו/או לחבר…

כיצד מטפלים בבגידה?

כאשר מדובר במקרה של בגידה בין בני זוג, טיפול זוגי עשוי לעזור בשיקום הזוגיות בתנאי שיש לשני בני הזוג רצון ומוטיבציה להישאר ביחד. כאשר משלבים טיפול זוגי עם תהליך גישורי שבסופו מגיעים להסכם שלום בית לחילופין גירושין, מצמצמים סיכונים עתידיים לסיום הקשר הזוגי ומונעים מלחמה חדשה בעתיד על הסכם הגירושין.

אורנה שפטר, עו"ד, עו"ס, מגשרת זוגית ומשפחתית,

רחוב היצירה 3 (בית ש.א.פ) ר"ג, 03-6962453, 050-5794548,  orna@shpetter-law.co.il

מאמרים נוספים בנושא גישור גירושין אפשר למצוא באתר הבית שלי: os-gishur.co.il/

  

אורנה שפטר
שמי אורנה שפטר, אני עו"ד ועובדת סוציאלית, עוסקת בגישור גירושין, גישור זוגי וגישור משפחתי, ומנחה קבוצות של נשים וגברים בתהליכי פרידה וגירושין. נשואה, אם לשני בנים ובת. משרדי נמצא בר"ג, מקבלת גם ברמת השרון. הבלוג משלב בין מידע משפטי, סיפורים מחדר הגישור, מקבוצות התמיכה ומחיי. מאמרים נוספים בנושא גישור גירושין ועוד אפשר למצוא באתר הבית שלי: os-gishur.co.il/