אני מאד אוהבת להכין (ולקבל) משלוחי מנות, והשנה רציתי להכין משהו מיוחד!
החג האהוב עלי הוא פורים והדבר האהוב עליי בעולם הוא שוקולד. אז למה לא לשלב בין השניים?
חשבתי וחשבתי ואז הייתה לי הארה! משלוח מנות שהוא ביצת הפתעה שהתחפשה! כי גם משלוח מנות יכול להתחפש 🙂
בשביל הביצה הזו לא צריך להוציא עשרות ומאות שקלים על תבניות מיוחדות. לטמפרר ולהשתמש במילים לא מוכרות.
זוהי גרסא ביתית, קלה, מדליקה ומיוחדת לא פחות מהביצה האמיתית.
כל מה שצריך זה: בקבוקי פלסטיק, שוקולד, חמאת קקאו (לא חובה), משפך קטן, מתוקים למילוי הבקבוקים, סכין וסבלנות.
במדריך הזה אראה לכם כיצד מכינים 2 סוגי בקבוקים שונים: בקבוק קולה ובקבוק חלב.
– לבקבוק הקולה נצטרך בקבוק קולה 1 ליטר, שטוף ויבש + 300 גרם שוקולד מריר + 70 גרם חמאת קקאו.
– לבקבוק החלב, נזדקק לבקבוק חלב פלסטיק 2 ליטר, שטוף ויבש + 700 גרם שוקולד לבן + 180 גרם חמאת קקאו.
על מנת למלא את הבקבוקים, ניתן לבחור בכל מה שנכנס בקוטר פיית הבקבוק: m&m’s, סקיטלס, מסטיקים, ג'לי בלי,
קליק, קורנפלקס. אני החלטתי למלא את בקבוק ה"חלב" באזני המן מיניאטוריים (הסבר בהמשך).
ראשית, נרוקן את הבקבוק מהקולה והחלב, נסיר את התוויות והפקק (ונשמור אותם לאח"כ).
לאחר מכן, נקח את השוקולד (300 גרם מריר לבקבוק הקולה, 700 לבן לבקבוק החלב) , נשבור אותו לחתיכות,
נוסיף את חמאת הקקאו (70 גרם לשוקולד המריר ו180 גרם לשוקולד הלבן) ונמיס במיקרו או בקערה עם מים רותחים (בן מארי)
אם מחממים במיקרו ניתן לחמם בהדרגה. אני המסתי את השוקולד המריר ב 3 דקות וחצי סה"כ, ואת הלבן ב5 דקות.
ניתן לעצור ולערבב מדי פעם עד שהשוקולד ימס ויהיה חלק ללא גושים.
כעת נקח משפך קטן ונמזוג את השוקולד הנמס לבקבוק הפלסטיק (אין צורך לשמן את הבקבוק)
עכשיו ננענע ונטה ונסובב את הבקבוק עד שהשוקולד יכסה את כל החלק הפנימי של הבקבוק.
ניתן לבקבוק לנוח. במהלך רבע השעה הראשונה, נסובב את הבקבוק מדי 2-3 דקות, על מנת שהשוקולד יתפזר ויתקשה בצורה אחידה בפנים.
ועכשיו ניתן לבקבוקים להתקרר לחלוטין. רצוי לפחות 4 שעות, אך עדיף לילה שלם.
כשהשוקולד יתקשה בפנים, נראה מבחוץ סימנים שהוא נפרד מהבקבוק
כדי לחלץ את בקבוקי השוקולד מהפלסטיק, נשתמש בזהירות בסכין חיתוך או סכין קטן אחר.
יש להזהר בנקודות המורכבות יותר (למשל הידית בבקבוק החלב) ולא למהר. לקלף בהדרגה כדי לא לפצוע את השוקולד.
לאחר שחילצנו את הבקבוקים, נחזיר את התויות למקומן ונמלא אותם במה שנבחר.
לאחר המילוי, נחמם קלות את פתחי הבקבוק השוקולדי שלנו ו"נדביק" אליהם את פקקי הפלסטיק האמיתיים ששמרנו.
והנה לנו – ביצת הפתעת שוקולדית בצורת בקבוק שתייה!
הצעת הגשה:
את אזני ההמן המיניאטוריות הכנתי בצורה הכי קלה שאפשר:
בצק פריך מתוק קנוי, שוקולד השחר, פקק של בקבוק שלשהו (במקרה שלי מים) ושקית זילוף.
כשהבצק מופשר, נרדד אותו בעזרת מערוך כך שיהיה כפול מגודלו המקורי.
בעזרת הפקק (קוטר 2 ס"מ), נקרוץ עיגולים קטנטנים בכל הבצק.
בתוך שקית הזילוף נמלא 2 כפות שוקולד השחר ונגזור את הקצה ממש מעט (קוטר 2 מ"מ) ונזלף שוקולד בעיגולים.
נקפל בצורת אזני המן, נהדק את שלוש הפינות.
נכניס לתנור שחומם מראש ל160 מעלות במצב טורבו, עד שמזהיב קלות, כ7-8 דקות. נוציא ונצנן.
בהצלחה וחג שמח ומבדח 🙂