מי היה מאמין? רק לפני עשור לערך נחשבה הכרובית לירק משעמם, לבן, אנמי שיושב לו על מדפי הסופר ורק מחכה שמישהו יאסוף אותו אל הסל. ואכן היו שרכשו כרובית, אבל בעיקר כאשר לא היו חלופות או כי לא היה משהו מעניין אחר על המדף בסופר, אז הסתפקנו בכרובית. ראינו בה הדודה החורגת והפחות ססגונית של הברוקולי וכאשר כרובית הוגשה – לה היה בה שום דבר מעורר השראה.
הביקוש לכרובית נמצא במגמת עלייה ולא בכדי
היום המצב שונה. שונה? המצב התהפך לחלוטין יהיה יותר מדויק לומר. המוניטין של כרובית עלה מאוד. למעשה, כרובית הפכה למנה המוגשת בכל מסעדה כמעט והיא גם חלק אינטגרלי מתפריטי התזונה הביתיים. היום, אי אפשר לפספס את הכרובית. עם טחינה או ללא, מטוגנת או כרובית בתנור, מרק כרובית, כרובית כמנה ראשונה, מנה עיקרית או כתוספת. הביקוש לכרובית נמצא במגמת עלייה, חקלאים בכל העולם מצביעים על כך ונראה שסוף כל סוף מקבלת הכרובית את הכבוד שהיא ראויה לו.
הכרובית כובשת גם את ליבם של השפים והפודי'ס
גכפי שרמזתי קודם, גם השפים הגדולים בעולם מחבקים את הכרובית ומכניסים אותה לתפריטי המסעדות הנחשבות והיוקרתיות, וגם יצרני המזון. למעשה, היצירתיות של יצרני המזון הביאה לכך שהכרובית הפכה לחומר גלם ממנו ניתן להכין מוצרי יסוד חדשים לגמרי. כך למשל, ניתן למצוא היום על המדפים אורז כרובית ואפילו בצק כרובית לפיצה, זה מטורף. אלו חדשות מעולות לטבעונים וצמחוניים כמובן, אבל אלו חדשות טובות גם לכל חובבי הבריאות והפודי'ס.
וזה לא נגמר כאן, הו לא.
כרובית – המסמר של המסיבה
זה פשוט מדהים, לפתע כולם מוקסמים מכרובית. פתאום כולם מבינים שכרובית יכולה להיות כל דבר שרק נרצה עד כי כיום אפשר להגיע למסיבה, אירוע, כנס או לקוקטייל ולמצוא אותה במרכז השולחן. כחטיף, מטובלת או כרובית בתנור. לא משנה איך עושים אותה ואיך מגישים אותה – היא הפכה למסמר הערב, לדבר שכולם מדברים עליו בזמן המסיבה וגם הרבה אחרי שהיא נגמרה.
אבל בינינו, לא צריך מסיבה גדולה, מסעדות, שפים מדופלמים או השקה כדי ליהנות מכרובית. כל אחד ואחת יכולים להכין לעצמם כרובית בקלות רבה וליהנות מארוחה טעימה, בריאה, משביעה וגם מזינה.
הידעתם? יש יותר מדרך אחת להכין כרובית בתנור
למרות שאין סוף למה שניתן לעשות עם כרובית, אחד ממתכוני הכרובית האהובים עליי הוא דווקא כרובית בתנור. פשוט וקל. אני מכינה למשפחה כרובית בתנור, אני מגישה אותה כאשר מגיעים חברים או אורחים, אני מנשנשת כרובית בתנור בערב או בלילה, בלי יסורי מצפון או חששות פן אשמין וחשוב להבין כי כאשר מדובר על כרובית בתנור – יש יותר מדרך אחת להכין אותה. ממש כאן בהמשך אשתף אתכם במתכון מיוחד וממש קל להכנה של מאפי כרובית בתנור וגבינה אישיים.
בבקשה.
מאפי כרובית בתנור וגבינה – אישיים
מאת: סוגת בשיתוף וואלה! אוכל ואורלי פלאו ברונשטיין
מתכון זה למאפי כרובית בתנור וגבינה מתאים לכ-46 עד 48 יחידות אישיות.
מה צריך?
- · כרובית גדולה אחת
- כפית אבקת אפיה
- 6 כפיות גבינת קוטג'
- 50 ג' פרמזן – לגרד
- ביצה גדולה
- 100 ג' גבינה קשה – לגרד
- 2 כפיות עשבי תיבול
- מלח
- פלפל שחור גרוס
כך מכינים:
- חממו מראש את התנור לכ-200 מעלות.
- פרקו את הכרובית לפרחים בגודל בינוני.
- חילטו את הכרובית במים רותחים למשך 7 דקות או עד אשר הכרובית מתרככת. ניתן גם לאדות את הכרובית.
- בצד, השאירו כ-3 פרחי כרובית. ואת השאר טחנו במעבד מזון טחינה גסה.
- העבירו לקערה עם יתר המרכיבים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
- שמנו 2 תבניות עם שקעים (תבנית מאפינס) ומלאו את השקעים בתערובת.
- את פרחי הכרובית ששמרנו בצד פרקו לפרחים קטנים והניחו על כל שקע – פרחון כרובית קטן.
- אפו בתנור למשך כ-20 דקות או עד אשר המאפים הופכים זהובים.
- הוציאו מהתנור והניחו למאפים להתקרר כרבע שעה לערך.
- חלצו את מאפי הכרובית בתנור מן השקעים בזהירות.
- הגישו.
בתאבון!
האם מתכונים בעשר דקות מתאימים לכולם?